NB I

Tökmindegy, milyen a meccs

Tóth Bence szerint nagyon rossz mérkőzést játszottak a Debrecen ellen, de ezúttal csak a győzelem számított.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megtört a Lombard FC rossz sorozata, a pápaiak újra gólt rúgtak és újra nyertek bajnoki meccsen. Az ellenfél szerda este a bajnoki címvédő Debrecen volt, amely egyre mélyebbre süllyed, és nem csak a tabellán… A hazaiakat persze egyáltalán nem érdekelte a hajdúságiak gondja-baja, hiszen ők maguk is hullámvölgyben voltak. Bár a Ferencváros elleni győztes Ligakupa-visszavágón négy gólt szereztek, bajnoki találkozón képtelenek voltak a hálóba találni és nyerni. Ha szigorúak vagyunk, előbbi most sem sikerült, hiszen a labda Szakály Péter lábáról került a hálóba Tóth Bence szabadrúgása után.

A pápaiak 23 éves középpályása a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a hétvégi, Pécs elleni meccs végeredményétől függetlenül nagyon büszkék lesznek erre a történelmi sikerre.

– Eleinte óvatosnak, majd felszabadultnak tűntek. Milyen volt a találkozó belülről?
– Nagyon rossz mérkőzést játszottunk, de a mi helyzetünkben tökmindegy, milyen a meccs, ha nyerünk. Túlzás lenne azt állítani, hogy nem volt taktikánk, de minimális: mindenki adjon ki magából apait-anyait hozzáállásban, és ha ezt meg tudjuk csinálni, nyerhetünk – ez volt a lényeg. Nagy kockázatot nem vállaltunk, és lehoztuk a meccset kapott gól nélkül – mondta Tóth Bence.

– A gólra hogyan emlékszik vissza?
– Szerencsés gólt rúgtunk. Számomra is jutalom volt ez a találat, és a csapatnak is. Nagyon keményen edzettem a felkészülés során, és azt követően is, de a többiek ugyanúgy. Mellénk állt a szerencse, talán jobban akartuk a győzelmet, mint a Debrecen. A vendégeknek egyébként egy nagyobb helyzetük volt, egyébként nem kellett nagyot védenie Szűcs Lajosnak, aki ismét megbízható, jó teljesítményt nyújtott. Csapatként jól vizsgáztunk, egyénileg pedig leginkább védekezésben voltak jó teljesítmények. Nagyon örülünk, hogy végre sikerült!

– A rossz passzban lévő PMFC otthonában folytatódhat a pontgyűjtés?
– Ez a győzelem egy lökést adott, a lendületet pedig szeretnénk megtartani. Az egy teljesen más meccs lesz, a Pécs jó erőkből állt, és elég jól összeálltak az új edzővel, attól függetlenül, hogy mostanság hullámvölgyben vannak. Ha ugyanezzel a hozzáállással vágunk neki a találkozónak, szép sikert érhetünk el. De attól függetlenül, hogyan alakul a pécsi meccs, nagyon büszkék vagyunk és leszünk a DVSC legyőzésére, hiszen a Pápa először tudta elverni az utóbbi évek sikercsapatát.

Olvasói sztorik