NB I

Nem szálltak el maguktól

Tóth Bence szerint elérték, hogy az erősebb csapatok is komolyan veszik őket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy bravúrt hajtott végre a Lombard Pápa, hiszen az OTP Bank Liga 16. fordulójában 1-0-ra nyert a Videoton ellen. A bakonyiaknak ez volt zsinórban a negyedik veretlen mérkőzésük hazai pályán. A hétvégi találkozón Tóth Bence csak az első félidőben volt pályán, de akkor nagyon agilisan futballozott, nagyban hozzájárul a vezetés megszerzéséhez. A középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a találkozóról, az utóbbi időben mutatott eredményes szereplésükről, és a közelgő paksi bajnokijukról is.

– Egyértelműen úgy készültünk, hogy legyőzhetjük a Videoton – kezdte Tóth Bence. – Ha nem így lett volna, ki sem futunk a pályára…

– Miért kellett önt lecserélni a félidőben?
– Több apróbb sérüléssel is küszködtem, valamint begyűjtöttem egy sárga lapot az első játékrészben. Nem akartunk kockáztatni, jó döntést hozott a mester.

– Kívülről úgy tűnt, hogy a fehérvári játékosok elég indulatosak. Mit érzett ebből a pályán?
– Zsivóczky Gyulának volt egy korábbi konfliktusa velük, talán emiatt maradt bennük tüske. Amúgy meg nem hagytuk őket kibontakozni a mérkőzésen, sikerült kontrollálni a játékukat, valamelyest elszakadt náluk a cérna.

– Negyedik veretlen hazai meccsük volt ez, ráadásul, ha a tabellára pillantunk, megállapíthatjuk, hogy nagyon sűrű a mezőny. Egy-egy győzelemnek döntő jelentősége lehet?
– Úgy gondolom, hogy az utóbbi hetekben mutatott teljesítményünkkel elértük azt, hogy a nagyobb csapatok sem úgy jönnek Pápára, hogy sima meccs lesz. Persze, nem szálltunk el magunktól, a realitás még mindig az, hogy nekünk a középmezőnyben a helyünk. Dolgozunk tovább, aztán majd meglátjuk mi lesz.

– Legközelebb ahhoz a Pakshoz látogatnak, ahol rengeteg a sérült. Megpróbálják kihasználni ezt a lehetőséget?
– Azért sajnos nálunk is lesznek hiányzók, habár Paksról is olyan hírek jönnek, hogy sok a maródi. Bori Gábornak egyébként ezúton is mielőbbi felépülést kívánok! Biztos nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen ők játszanak hazai pályán, de úgy gondolom abszolút háromesélyes lesz a találkozó pénteken.

Olvasói sztorik