NB I sport

Pápai átok a Videotonra

A Genk után a Lombard is 1-0-ra győzte le a fehérváriakat.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Lombard Pápa – Videoton FC 1-0 (1-0)
Pápa, 2000 néző. Játékvezető: Takács
Pápa: Szűcs L.– Nagy S., Rodenbücher, Dlusztus, Présinger – Quintero (Horváth L., 75.), Tóth Bence (Tóth G., 46.), Sekour – Maric (Szabó O., 80.), Arsic – Seye. Edző: Zsivóczky Gyula
Videoton: Tujvel– Szolnoki, Kaká, Vinicius, Hector – Tóth Balázs (Paraiba, 60.), Sándor Gy., – Gyurcsó, Kovács, Renato Neto (Mitrovic, 76.) – Nikolics. Edző: Paulo Sousa
Gólszerző: Seye (38.)
Kiállítva: Vinicius (33.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak egy Diósgyőr elleni 2-2 után várták a Videotont, akiket a lelátóról beszűrődő gúnyos, „Hajrá Genk!” bekiabálások emlékeztethettek a csütörtöki Európa Liga-fiaskójukra.

A 14. percben Sándor György tört ki a védők közül, a pápai védők azonban hatástalanították, a játékvezető szerint szabályos eszközökkel. Az első negyedóra jó iramban telt el, a tizenhatoson belül azonban mindkét oldalon hibáztak a támadók. A további szolid futballozást a 32. percben rövid pankráció váltotta fel. Történt ugyanis, hogy Tóth Bence buktatta sárga lapot érően Kovács Istvánt, amit aztán néhány játékos számon kért a középpályáson. A rövidebbet mindenesetre Vinicius húzta, hiszen piros lapot kapott, habár a játékvezető válogathatott is, hogy kitakar kiszórni… Az eset a hazaiakat tüzelte fel jobban, hiszen egy középre ívelt labdából Seye bólintott a bal alsóba a 38. percben (1-0). A félidő végén aztán Présinger lecsúszott beadása zavarta meg kis híján Tujvelt, aki a gyermekáldást ünneplő Bozsovics helyére került be a fehérvári kapuba.

A második félidő elején a hazaiak kezdtek agilisabban, Tóth Gábor 18 méterről elengedett lövésénél ezúttal már magabiztosabb volt a vendégek hálóőre. A fehérváriak percei következtek, előbb Nikolics kísérletezett távolról, majd Paraiba került ziccerbe, amire Szűcs jött ki a kapujából nyújtott lábbal és elsodorta a támadót. A bűntető ezúttal is elmaradt… Az utolsó tíz percre egyértelműen beszorította ellenfelét a tíz emberrel játszó Videoton, de ez inkább csak labdatartásban és apróbb lehetőségekben mutatkozott meg. A Pápa az eredmény tartására rendezkedett be, a védelmüket csak ritkán zavarták meg az energikusan mozgó Paraiba fickándozásai. Az eredmény már nem változott, a Genk után a Lombard is legyőzte 1-0-ra a Videotont. A Pápa negyedik hazai mérkőzésén maradt veretlen.

Ezúttal a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán készített részletes elemzést a mérkőzésről.

– Jó iramban kezdett a Vidi, amely a megszokott négy-kettő-három-egyes felállásban játszott, a védelmét szinte teljesen feltolta a félpályáig, támadásban pedig Kovács agilitásában bízott. A Pápa jól megszervezte a védekezését, a megszerzett labdákból pedig Tóth Bencét, Maricsot és Quinterót sokszor játékba is hozta. A huszonötödik perctől nagyot esett az iram, itt jutott időm elgondolkozni, hogy Renato Netót ki a csuda hozhatta Magyarországra, hiszen lassú volt és körülményes, a mezőny egyik leggyengébb láncszemének bizonyult. A harminckettedik percben csúnya balhét láthattak a nézők, sajnos a fehérváriakra jellemző ez az indolens, önbíráskodó viselkedés, aminek egy Vinicius-kiállítás lett a jutalma. Hat perccel később jött is a Pápa vezetése, Seye gólja hatalmas védekezési hibából születhetett, hiszen Kaká méterekkel lemaradt. Feszült hangulatban kezdődött a második játékrész is, a fehérváriak három védővel játszottak a továbbiakban. A hazai csapat láttán elkeseredtem, az első játékrészben mutatott bátor játék után a szünet után teljesen visszavonultak, a védőik sokszor a Pápa melletti faluig rugdalták el a labdát. A Vidiből sajnos Nikolics sokszor színészkedett, amikor a játékra koncentrált, akkor szép dolgokat mutatott. Paraiba ziccerénél Szűcs Lajos rosszul mozdult ki a kapuból, kívülről szabálytalannak tűnt az eset. A mérkőzés egészét látva elmondható, hogy a Videoton tíz emberrel kezdett el futballozni, második félidei játékával rászolgált volna a döntetlenre, azonban számos helyzetet elpuskázott. A kispadjukon sokszor tapasztalható indolens viselkedés kihatott a játékosokra is, ami ezen a találkozón döntőnek bizonyult.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!