NB I

Pápai átok a Videotonra

A Genk után a Lombard is 1-0-ra győzte le a fehérváriakat.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 16. forduló
Lombard Pápa – Videoton FC 1-0 (1-0)
Pápa, 2000 néző. Játékvezető: Takács
Pápa: Szűcs L.– Nagy S., Rodenbücher, Dlusztus, Présinger – Quintero (Horváth L., 75.), Tóth Bence (Tóth G., 46.), Sekour – Maric (Szabó O., 80.), Arsic – Seye. Edző: Zsivóczky Gyula
Videoton: Tujvel– Szolnoki, Kaká, Vinicius, Hector – Tóth Balázs (Paraiba, 60.), Sándor Gy., – Gyurcsó, Kovács, Renato Neto (Mitrovic, 76.) – Nikolics. Edző: Paulo Sousa
Gólszerző: Seye (38.)
Kiállítva: Vinicius (33.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak egy Diósgyőr elleni 2-2 után várták a Videotont, akiket a lelátóról beszűrődő gúnyos, „Hajrá Genk!” bekiabálások emlékeztethettek a csütörtöki Európa Liga-fiaskójukra.

A 14. percben Sándor György tört ki a védők közül, a pápai védők azonban hatástalanították, a játékvezető szerint szabályos eszközökkel. Az első negyedóra jó iramban telt el, a tizenhatoson belül azonban mindkét oldalon hibáztak a támadók. A további szolid futballozást a 32. percben rövid pankráció váltotta fel. Történt ugyanis, hogy Tóth Bence buktatta sárga lapot érően Kovács Istvánt, amit aztán néhány játékos számon kért a középpályáson. A rövidebbet mindenesetre Vinicius húzta, hiszen piros lapot kapott, habár a játékvezető válogathatott is, hogy kitakar kiszórni… Az eset a hazaiakat tüzelte fel jobban, hiszen egy középre ívelt labdából Seye bólintott a bal alsóba a 38. percben (1-0). A félidő végén aztán Présinger lecsúszott beadása zavarta meg kis híján Tujvelt, aki a gyermekáldást ünneplő Bozsovics helyére került be a fehérvári kapuba.

A második félidő elején a hazaiak kezdtek agilisabban, Tóth Gábor 18 méterről elengedett lövésénél ezúttal már magabiztosabb volt a vendégek hálóőre. A fehérváriak percei következtek, előbb Nikolics kísérletezett távolról, majd Paraiba került ziccerbe, amire Szűcs jött ki a kapujából nyújtott lábbal és elsodorta a támadót. A bűntető ezúttal is elmaradt… Az utolsó tíz percre egyértelműen beszorította ellenfelét a tíz emberrel játszó Videoton, de ez inkább csak labdatartásban és apróbb lehetőségekben mutatkozott meg. A Pápa az eredmény tartására rendezkedett be, a védelmüket csak ritkán zavarták meg az energikusan mozgó Paraiba fickándozásai. Az eredmény már nem változott, a Genk után a Lombard is legyőzte 1-0-ra a Videotont. A Pápa negyedik hazai mérkőzésén maradt veretlen.

Ezúttal a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán készített részletes elemzést a mérkőzésről.

– Jó iramban kezdett a Vidi, amely a megszokott négy-kettő-három-egyes felállásban játszott, a védelmét szinte teljesen feltolta a félpályáig, támadásban pedig Kovács agilitásában bízott. A Pápa jól megszervezte a védekezését, a megszerzett labdákból pedig Tóth Bencét, Maricsot és Quinterót sokszor játékba is hozta. A huszonötödik perctől nagyot esett az iram, itt jutott időm elgondolkozni, hogy Renato Netót ki a csuda hozhatta Magyarországra, hiszen lassú volt és körülményes, a mezőny egyik leggyengébb láncszemének bizonyult. A harminckettedik percben csúnya balhét láthattak a nézők, sajnos a fehérváriakra jellemző ez az indolens, önbíráskodó viselkedés, aminek egy Vinicius-kiállítás lett a jutalma. Hat perccel később jött is a Pápa vezetése, Seye gólja hatalmas védekezési hibából születhetett, hiszen Kaká méterekkel lemaradt. Feszült hangulatban kezdődött a második játékrész is, a fehérváriak három védővel játszottak a továbbiakban. A hazai csapat láttán elkeseredtem, az első játékrészben mutatott bátor játék után a szünet után teljesen visszavonultak, a védőik sokszor a Pápa melletti faluig rugdalták el a labdát. A Vidiből sajnos Nikolics sokszor színészkedett, amikor a játékra koncentrált, akkor szép dolgokat mutatott. Paraiba ziccerénél Szűcs Lajos rosszul mozdult ki a kapuból, kívülről szabálytalannak tűnt az eset. A mérkőzés egészét látva elmondható, hogy a Videoton tíz emberrel kezdett el futballozni, második félidei játékával rászolgált volna a döntetlenre, azonban számos helyzetet elpuskázott. A kispadjukon sokszor tapasztalható indolens viselkedés kihatott a játékosokra is, ami ezen a találkozón döntőnek bizonyult.

Olvasói sztorik