NB I

Egyre halványabb a címvédő

A Lombard Pápa 566 perc után szerzett újra bajnoki gólt, amellyel 1-0-ra legyőzte a Debrecent.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 20. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Debreceni VSC-TEVA 1-0 (0-0)
Pápa, 800 néző. néző. Játékvezető: Oláh G.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Orozco, Dlusztus, Németh M. – Quintero (Király B., 92.), Tajthy (Rodenbücher, 85.), Arszics, Tóth B., Lagator (Griffiths, 72.) – Marics. Edző: Zsivóczky Gyula
DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté II P., Mészáros N., Korhut – Spitzmüller (Dombi, 80.), Bódi, Szakály P. – Szécsi M. (Selim Bouadla, 65.), Pölöskey (Sidibe, 72.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Szakály P. (öngól 65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap a Honvéd otthonában játszott a DVSC, szerdán pedig Pápára utazott, ezért a kispesti találkozó után nem tért vissza Debrecenbe, hanem két napot Budapesten töltött, majd kedden délután Balatonalmádiba utazott, és az éjszakát ott töltötte. Nagy Zoltán eltiltás miatt nem léphetett pályára, Dajan Simac és Rezes László betegség, Kulcsár Tamás pedig sérülés miatt hiányzott. Sidibe, Selim Bouadla és Ramos a padra került.

A pápaiaknál Balogh Balázs, Grőber Bence és Beliczky Gergő nem játszhatott sérülés miatt, a Zsivóczky Gyula vezetőedző által beharangozott személyi változásoknak pedig Szabó Ottó és Maróti Béla esett áldozatául, de Nagy Sándor és Rodenbücher István is a kispadon kezdett, Présinger Ádám pedig a keretbe sem került be.

A 12. percben Bódi Ádám éles szögből a hazai kapu rövid sarkát célozta meg szabadrúgásból, de Szűcs Lajos annak ellenére védeni tudott, hogy Máté Péter zavarólag magasodott előtte. Három perccel később Dlusztus és Orozco között Pölöskey lépett ki, de lövés helyett csak gurított, ezért a Lombard kapusának nem okozott gondot felszedni a labdát. A 32. percben Bódi ívelésére Szakály Péter és Szűcs Lajos is rajtolt, de a tizenhatoson belül ütköztek, így nem lett semmi a helyzetből.

A második félidőben is hasonlóan alacsony színvonalon zajlott a játék. Öt perccel az újrakezdést követően Marics lövése Mészáros Norbertről csak kevéssel ment a kapufa mellé. A 63. percben több gólszerzési lehetősége is volt a Debrecennek, a labda a hazaiak kapuja előtt pattogott, de Szűcs Lajos mindannyiszor a helyén volt. A hajdúságiak akcióját Tajthy Tamás felszabadítása zárta le, de ez egyben indítás is volt Marics számára, akit csak a túlsó tizenhatos közelében ért utol és buktatott Bódi Ádám. A jogos szabadrúgást Tóth Bence végezte el, Verpecz kapus fogta volna a lövést, de a menteni igyekvő Szakály Péter váratlanul beleért a labdába, amely a hálóba vágódott (1-0).

A vezetőgól hatására magabiztossá, nyugodttá vált a Lombard játéka, mégis majdnem gólt kapott, miután a 75. percben a DVSC szöglete után a labda elpattogott a gólvonal előtt. A 87. percben Bódi távoli lövését védte Szűcs, majd a 95. percben Bouadla lövése megpattant Dlusztus fején, de ezt is hárította a hazai kapus. A debreceniek az Újpest elleni vereség és a kispesti döntetlen után ezúttal sem tudtak nyerni, és egyre messzebb vannak tavaly tavaszi önmaguktól…

– Nagyon gyenge színvonalú mérkőzés volt. Valamennyire dominált a Debrecen, de mindkét csapat elég görcsösen játszott, kevés volt a kreativitás, az elképzelés – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Pajkos János, a DVSC korábbi vezetőedzője, a Balmazújváros szakmai igazgatója. – A DVSC-nek voltak helyzetei, de a hazai gól után úgy, tűnt a Pápa megnyugodott, felszabadult, és bátran játszott. A Loki játékában egyáltalán nem volt benne az egyenlítés. Nagy csalódás számomra az eredmény, még jó, hogy nem tippmixezek, hiszen ezt a találkozót fix kettesre tettem volna. Mintha a debreceniek nem találnák önmagukat, kevésbé lennének motiváltak. Talán nincs senki a csapatban, aki a pályán példát mutatna akaratból, mindenki a másiktól várja, hogy oldja meg a helyzeteket, tehát rossz felfogásban játszanak.

Olvasói sztorik