NB I

Tovább tart a Lombard vesszőfutása

A Kecskemét 2-0-ra győzött a Pápa otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 22. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-2 (0-0)
Pápa, 500 néző. Játékvezető: Kassai
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Orozco, Rodenbücher, Szabó O. – Maróti (Lagator, 77.), Tajthy, Tóth B. (Arszics, 71.) – Quintero, Marics, Beliczky (Griffiths, 54.). Edző: Zsivóczky Gyula
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Póti, Varga R., Forró – Vukaszovics, Hullám (Szavics, 68.), Mohl – Salami, Burgos (Pekár, a szünetben), Yannick (Balázs Zs., 54.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Balázs Zs. (70.), Salami (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Alaposan felforgatta a Kecskemét csapatát a Pécs elleni vereséget követően Horváth Ferenc vezetőedző. Rajczi Péter és Szavics is a kispadra került, Varga Róbert, Hullám Attila, Yannick és Salami viszont kezdő volt; Vaskó Tamás eltiltás miatt hiányzott. A hazaiaknál nem volt ilyen sok variálás, de Dlusztus, Nagy Sándor, Présinger Ádám és Arszics ezúttal sem kezdett.

Sokáig keresték a fogást egymáson a csapatok, az első negyedórában nem lehetett feljegyezni említést érdemlő eseményt. A 14. percben Tóth Bence fejelte Beliczky Gergő elé a labdát, aki a tizenegyes pontnál kapura fordult, de az utolsó pillanatban menteni tudtak előle. Kisvártatva Szabó Ottó lőtt húsz méterről, de Póti Krisztián blokkolta a gólba tartó labdát. Éledeztek a kecskemétiek is, a huszadik percben Salami kapott labdát a tizenhatoson belül, de Szűcs Lajos bravúrral hárította a lövését. Tíz perccel később ismét a nigériai csatár veszélyeztetett, de az utolsó pillanatban szerelni tudták. A 33. percben Quintero veszélyes centerezésénél Póti nagyot mentett. A 44. percben Vukaszovics lövése megpattant Póti Krisztiánon, de Szűcs Lajos bravúrral védett. Az első félidőben nem született gól, de erre nem is volt sok lehetőségük a csapatoknak.

A 47. percben Orozco fejelt egy szöglet után, de Antal Botond bravúrral védett. A másik oldalon Mohl és Pekár próbálkozott, majd pápai részről Quintero egy remek kapáslövéssel tesztelte Antal kapust. A hatvanadik percben Tóth Bence ígéretes helyzetben eltörte a labdát, amely méterekkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A fiatal középpályás hamarosan újra próbálkozott, de távoli kísérletét is a vendégkapus szögletre ütötte. A hetvenedik percben Pekár jobboldali beadása után Balázs Zsolt bólintott közelről a kapu bal alsó sarkába, ezzel a KTE megszerezte a vezetést (0-1).

Gyorsan egyenlíthetett volna a házigazda, de Quintero éles helyzetből leadott lövését Antal bravúrral védte, majd a szöglet után Orozco fejelt nem sokkal a kapu fölé. A 74. percben Szavics 17 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást a sorfal alatt, Szűcs Lajos másodjára megfogta. A 78. percben a csereként beállt Arszics szabadrúgását Antal üggyel-bajjal mentette szögletre. Három perccel később egy baloldali beadás után Quintero öt méterről ordító ziccerben mellé lőtt. A 83. percben eldőlt a meccs: Szavics kiugratásnál Orozco ragadt be, így Salami egy az egyben vezethette Szűcsre a labdát, majd higgadtan a kapu jobb sarkába gurított (0-2).

Minden bizonnyal ez volt Zsivóczky Gyula vezetőedző utolsó meccse a Pápa kispadján… A KTE fennállása során először nyert jelenlegi ellenfele otthonában.

– Régen nyertünk és hazai pályán játszottunk, ennek megfelelően úgy állt hozzá a csapat, hogy meg kell nyerni a meccset, és gyakorlatilag végig is támadtuk a kilencven percet – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szemán György, a Lombard FC klubigazgatója. – A Kecskemét szívósan védekezett, több helyzetet hagytunk ki, ami idegességet szült. Egy kontrából gólt szerzett a KTE, amely ezután még jobban visszaállt, majd eldöntötte a meccset. Végig uraltuk, irányítottuk a játékot. A kaposvári találkozó sárdagasztás volt, irreális talajon, de most visszatért az a játék, amit korábban, azt megelőzően nyújtottunk. Szerdán a Debrecen, szombaton pedig a Pécs ellen játszunk. Nincs pánikhangulat, de egyre nehezebben viseli a csapat a sikertelenséget.