NB I

Veszélytelenek voltak a kapura

Mogyorósi József szerint a helyzetkihasználásukon kell javítaniuk szombaton a Pápa ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Felemásan kezdte a tavaszi idényt a KTE-Phoenix Mecano csapata. Az eddigi két hazai mérkőzésükön mindössze egy pontot szereztek az alföldiek, idegenben viszont legyűrték a Kaposvárt. A télen Siófokról igazolt Kecskemétre Mogyorósi József, a jobboldali védő a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, stabilabban kell védekezniük, és akkor a helyzetkihasználásuk is jobb lesz.

– Jól kezdtük az idei szezont, az első két meccsen sikerült négy pontot begyűjteni. A legutóbbi, Pécs elleni hazai mérkőzés a mély talaj miatt sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna – magyarázta Mogyorósi. – Igyekszünk minél jobb teljesítményt nyújtani, és szeretnénk javítani a hibákat. Az első hazai meccsen, a Debrecen ellen nem ment rosszul a játék, de az eddigi otthoni találkozóinkról elmondható, hogy veszélytelenek voltunk a kapura. A helyzetkihasználásunkon mindenképp javítanunk kell, és hátul is stabilabban kell védekeznünk, hogy ez megváltozzon.

A Kecskemét egyetlen tavaszi győzelmét idegenben, a Kaposvár otthonában szerezte, Mogyorósi szerint a soron következő, Pápa elleni találkozón is csak a győzelem elfogadható.

– Pápán mindenképpen nyerni szeretnénk. Úgy indulunk neki ennek a túrának, hogy el szeretnénk hozni a Lombard otthonából a három bajnoki pontot. Jelen állás szerint csakis a győzelem elfogadható számunkra – szögezte le a KTE rutinos védője.

Mumushoz mennek?

A Kaposvár után ismét olyan csapat otthonába látogat a Kecskemét, ahol még soha nem szerzett pontot. A múlt és a korábbi eredmények inkább a Pápa malmára hajtják a vizet, ám a Lombard FC rendkívül pocsék formában van az utóbbi hetekben – írja a KTE honlapja.

Nehezíti Horváth Ferenc helyzetét, hogy Vaskó Tamás kétmeccses eltiltása miatt a védelemben mindenképpen változtatnia kell, ráadásul néhányan kisebb sérülésekkel küzdöttek a hét folyamán, ami edzések kihagyásával is járt. Christian Ebala már bekapcsolódott a labdás edzésekbe, de még nincs százszázalékos állapotban a kameruni középpályás, így a keretbe aligha fog bekerülni.

Olvasói sztorik