NB I

Szégyenteljes játék a ramaty tengerparton

Simon Attila szerint megmagyarázhatatlan a Kaposvár elleni produkciójuk a lápos, iszapos talajon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden a Kaposvár csapatát fogadta hazai pályán a PMFC az élvonal huszadik fordulójának elhalasztott mérkőzésén. A dél-dunántúli rangadón 2-0-s vendéggyőzelem született, a baranyaiaknak esélyük sem volt a sikerre, Lőrincz Emil szakmai igazgató is borzasztónak minősítette a játékukat. A pécsiek téli szerzeménye, Simon Attila is hasonlóan látta az összecsapást, a csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a produkciójukra senki sem lehet büszke.

– Nem tudom megfejteni az okát, hogy miért kaptunk ki. Nem akarom erre fogni, de a pályánk elképesztően ramaty állapotban van. Olyan, mintha a tengerparton a mély homokba kellene játszanunk. Lápos, iszapos volt a talaj, szerintem ez dupla annyit vesz ki egy játékosból a mérkőzés folyamán. De tényleg nem akarom erre fogni, mert ez egy nagyon szégyenteljes játék volt, és senki sem lehet büszke erre a tegnapi teljesítményre – magyarázta Simon Attila.

– A Kecskemét otthonában jó játékkal nyertek, a Kaposvár ellen viszont nem jött ki a lépés, minek köszönhető ez a hullámzó teljesítmény?
– Nem értem én sem, hiszen egy egész jó úton indultunk el a tavasszal, és a Győr ellen sem ment rosszul a csapatnak. A tegnapi összecsapás azonban megmagyarázhatatlan. Nagyon sokat hibáztunk, és nem csak az utolsó passzokban, hanem mezőnyben is, ahol labdabiztosabbnak kéne lenni. Nagyon rossz megoldásokat választottunk, és abszolút nem értem az okát, de még egyszer mondom, a tegnapi meccs egy gyalázat volt.

– A keddi összecsapáson a megszokottól eltérően a pálya szélén szerepelt, hogy érezte magát az új szerepkörben?
– Az első félidőben valóban a jobbszélén kaptam lehetőséget. Ilyenkor kicsit kiszolgáltatott az ember, nagyon függ attól, hogy mennyire játsszák meg a társak. A második játékrész közepétől már bementem az ék mögé, és ott azért jobban éreztem magam. A csatár mögötti játék jobban fekszik nekem, de azért a pálya szélében is van potenciál, ha az ember kap támogatást, de tegnap ez kicsit haloványabb volt.

– Hétvégén a Pápával mérkőznek, mit vár a találkozótól?
– Nincs apelláta, nyernünk kell. Ha megnyerjük a Pápa elleni meccset, még az is kevés, mert nem tudjuk helyrehozni ezt a Kaposvári elleni borzadályt. Nincs azonban választásunk, ha kell, rossz játékkal, vagy akár sziporkázva, de valamilyen úton-módon meg kell nyernünk ezt a találkozót. Ez az összecsapás a kötelező kategóriába tartozik, a Kaposvárnak is annak kellett volna lennie, de ezzel már nem törődünk, elmúlt, nem tudunk rajta változtatni. Annyit tudunk tenni, hogy megverjük a Pápát, és akkor egy picit jobb lesz a helyzetünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik