NB I

Haladás-bravúr, potyagóllal

A szombathelyiek húsz percig emberhátrányban voltak, mégis 1-0-ra győztek az MTK otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál Csiki Norbert, Hegedüs Lajos, Kelemen Dávid, Nikházi Márk, Pál András és Rafa Wolfe hiányzott sérülés miatt, a vendégeknél viszont mindenki bevethető volt, de Kenesei Krisztián és Kulcsár Kornél játékára továbbra is az NB II-es keretnél számítanak.

Ez volt a két együttes századik összecsapása az NB I-ben! Az MTK megnyerte legutóbbi három meccsét, és gólt sem kapott közben. A mérkőzés kezdetekor 335 perce nem rezdült a hálója, de ez a szép sorozat csak hat pedig tartott. Előbb Kálnoki fejelt az ötösről a kapu fölé, majd a megszerezte a vezetést a Haladás! Radó András lőtt kapura 12 méterről, a nem különösebben erős labdát Groppioni kapus előbb saját lábára, majd csapattársa, Kálnoki Kis Dávid testére paskolta, ahonnan a kapu mellé pattant, de közben már túljutott a gólvonalon… Ez volt az első tavaszi Haladás-gól, amely nem tizenegyesből született.

A 23. percben Nagy Gábor passzolt Ugrai Rolandhoz a tizenhatosnál, ő azonban hat méterről a kapu mellé lőtt. A folytatásban egyre nőtt a nyomás a szombathelyiek kapuján, Kanta József szöglete után Hidvégi ígéretes helyzetben nem találta el jól a labdát. A 38. percben Pölöskei Zsolt lőtt kapásból, és bizony nem sokkal téveszt célt, de az első félidő vendégvezetéssel ért véget.

Rögtön az újrakezdés után Tischler lőtt éles szögből, de Rózsa remekül zárta a szöget. Nyomás alatt tartotta ellenfelét az MTK, de saját rossz passzai miatt nem tudott helyzetbe kerülni, sőt a hatvanadik percben a Haladás veszélyeztetett: Nagy kavarodás végén Nagy Gábor lőtt az ötös közeléből, Groppioni kitolta a labdát a léc alól. A kipattanót Simon Ádám adta be, de az olasz kapus vetődve lehúzta.

A hetvenedik percben Fehér Zoltán kapta meg második sárga lapját Vukmir lerántásáért, ezért a játékvezető kiállította. A 75. percben Kálnoki fejelt az ötösről, ezúttal a kapus ölébe… Öt perccel később Hidvégi Sándor lőtt 18 méterről a léc fölé. A 89. percben Halmosi beadása után Kálnoki középen ellehetetlenítette Rajos Gábort, így megmentette csapatát a második kapott góltól. Az utolsó percre maradt még egy Pölöskei-lövés, de ez sem volt különösebben veszélyes.

Az MTK-t eddig csak a listavezető Győri ETO tudta legyőzni saját otthonában, a Haladás pedig csak a két kiesőjelölt, a Siófok és az Eger ellen nyert idegenben.

– Jól játszott a Haladás, taktikusan és fegyelmezetten, ahogyan a Videoton ellen is. Ha Ugrai Roland berúgja azt a nagy helyzetét, könnyebb dolga lett volna a csapatnak a folytatásban. Az fordulópont lehetett volna, de a meccs összképe alapján így is megérdemelt szombathelyi siker született. Találtak egy szerencsés gólt, bezzeg a Videoton ellen megvoltak a helyzeteik, de egyik sem ment be. Az MTK-nak most nem volt számottevő lehetősége, bár a harmincadik perc után beszorították a vendégeket. Aztán a második félidőben már nem volt gond – értékelte a találkozót a Rangadó.hu szakértője, a Haladás és a magyar válogatott egykori legendás játékosa, Halmosi Zoltán.

Olvasói sztorik