NB I

Tucatnál több a fél tucat

A Videoton 1-0-ra győzött a nagyobbnál nagyobb helyzeteket elpuskázó Haladás otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 20. forduló
Szombathelyi Haladás – Videoton FC 0-1 (0-1)
Szombathely, 2000 néző. Játékvezető: Solymosi
Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Guzmics, Tóth P. – Kalász (Simon Á., a szünetben), Iszlai (Gyurján B., 88.) – Nagy G. (Andorka P., 74.), Radó, Halmosi – Ugrai. Edző: Artner Tamás
Videoton: Bozsovics – Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira – V. Gomes, Mitrovics – Gyurcsó (Juhász R., 65.), Kovács I., Álvarez (Paraiba, 75.) – N. Nikolics (Torghelle, 70.). Edző: José Gomes
Gólszerző: Álvarez (33.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fehérváriak részéről Tóth Balázs, Toghelle és Juhász csak kispados volt, és a kezdőben ezúttal is csak két magyar játékos kapott helyet. A hazaiaknál Simon Ádám szorult partvonalon kívülre a pótolt meccsen, de később, a szünetben pályára került.

Némi meglepetésre támadólag léptek fel a szombathelyiek, bizonyára látták a vasárnapi, diósgyőri meccset, amelyen a DVTK lerohanta, s ennek köszönhetően végül legyőzte a Videotont. A hatodik percben Nemanja Nikolics lépett ki a védők közül, lesről indult, de a partjelző nem intette be, úgyhogy akadálytalanul nyargalhatott a kapu felé, ám lőni nem tudott, mert Rózsa Dániel nagy bravúrral, kivetődve mentett. Feltűnő volt, hogy a hazaiak folyamatosan aprították a korábbi csapattársat, Kovács Istvánt. A 16. percben Bozsovics kapus szedte fel a labdát a kapu felé iramodó Radó András elől. A huszadik percben Halmosi Péter beadása után az őrizetlenül hagyott Radó András lőhetett volna kapásból, de miután megszelídítette a labdát, odalett a nagy helyzet.

A 26. percben egy szöglet után Iszlai Bence az ötös sarkán estében nem találta el a kaput. Kisvártatva Guzmics Richárd szerzett labdát saját tizenhatosa közelében, majd hosszú ívelésével Halmosit találta meg, aki Ugrai fejére varázsolta a labdát, ő viszont az ötösről a kapu fölé fejelt. Mintaszerű támadás, de ismét rossz befejezés… Mint mindig, a kihagyott helyzetek most is megbosszulták magukat: a 33. percben Kovács István mesteri labdával ugratta ki Álvarezt, aki betört a tizenhatoson belülre, és Rózsa kapus mellett a hálóba lőtt (0-1).

A 37. percben ismét Radó sprintelt a kapu felé, de ismét eltotojázta a ziccert, s Vinícius végül elválasztotta a labdától. A másik oldalon Gyurcsó bombázott arasznyival a felsőléc fölé. A 43. percben Brachi szabadrúgása nagy helyzetben találta Gomest, aki azonban nem találta el a labdát az ötös sarkán. A 47. percben Nagy Gábor beadását Ugrai ismét a kapu fölé fejelte. Az első félidőben több ziccere volt a házigazdának, a szünetben mégis a Videoton vezetett.

Az 52. percben Ugrai szép cselek után berobbant a tizenhatoson belülre, de életveszélyes lövése elsuhant a kapufa mellett. A hatvanadik percben Vinícius lökte el Ugrait a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adta meg a jogos büntetőt. A 84. percben Halmosi bedobása után Tóth Péter fejelt, a labda a kapu előtt pattogott, de Bozsovics rávetődött.

A második félidő sokkal gyengébb iramú és színvonalú volt, mint az első. A Haladás végig egyenrangú ellenfele volt az időnként mezőnyfölényben játszó Videotonnak, de tucatnyi nagy lehetőséget elpuskázott, ezért nem kerülhette el a vereséget a kevesebb helyzetet kialakító, de azok közül egyet értékesítő vendégek ellen.

– Ez a találkozó iramában és színvonalában sem közelítette meg a diósgyőri mérkőzést. Gyenge meccsen megérdemelten nyert a Videoton, mert kifogott egy nagyon rossz formában lévő Haladást – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára. – Folytatódott a rotáció, de ez nem volt kárára a csapatnak. Legutóbb már beszéltem róla, hogy szinte teljesen mindegy, ki játszik a fehérváriaknál, annyi jó játékos van a keretben. Több nagy helyzet után jött a gól, Kovács István és Álvarez összjátéka zseniális volt. kivételes technikai bravúr volt úgy átvenni a labdát bal külsővel, hogy ott maradt előtte, és azzal a lendülettel be is rúgta a bal sarokba. Szenzációs támadás volt, két ember mutatványa!

A Videoton tehetségkutató-edzője szerint egy komolyabb csapat megbüntette volna a fehérváriak hibáit, amelyeket a második félidőben elkövettek.

– Nem lehet ennyit hibázni hátul, ezt Diósgyőrben is láttuk. Nem vagyok megelégedve játékkal, mert nem volt annyira ötletes, szellemes, és iramában is hagyott kívánnivalót – magyarázta Tiber László. – Az nem lehet mentség, hogy három-négy nappal ezelőtt is mérkőzés volt. Ez nem befolyásolhatja egy profi csapat teljesítményét, hiszen ezek a játékosok ebből élnek, csak ezzel kell foglalkozniuk, az edzőknek pedig ez alapján kell összeállítaniuk a programot. Egyetlen pozitívum a három pont megszerzése, így a csapat kellő önbizalommal várhatja a győri rangadót. Az nagy erőpróba lesz, de a bajnokság kimenetelét szerintem nem befolyásolja, mert az ETO elsősége nem forog veszélyben, akkor sem, ha vasárnap a Videoton nyer! A siker azért lenne fontos, hogy Magyarország leggazdagabb klubja megmutassa, képes győzni a bajnokjelölt otthonában, illetve ne feledjük, hogy a Fradi ott lohol mögöttük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik