NB I

Messze került az aranytól a Vidi

A Diósgyőr hatalmas, hősies csatában, kiváló meccsen győzött 2-1-re a székesfehérváriak ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 22. forduló
Diósgyőri VTK – Videoton FC 2-1 (2-0)
Diósgyőr, 5000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
DVTK: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Gosztonyi (Seydi, 85.), Fernando (Nagy T., 83.), Tisza T., Hanek, Luque (Bacsa, 91.) – Rudolf. Edző: Szentes Lázár
Videoton: Bozsovics – Brachi, Juhász R., Caneira, Héctor Sánchez – Oliveira (Torghelle, 82.), Tóth B. (Álvarez, 71.), Kovács I., Mitrovics, Gyurcsó (Paraiba, 58.) – N. Nikolics. Edző: José Gomes
Gólszerzők: Luque (11.), Fernando (22.), illetve Nikolics (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A diósgyőriek közül Elek Ákos és Takács Péter eltiltás, Csirszki Martin és Abdouraman sérülés miatt hiányzott. A borsodiak védekezése mostanság egyébként sem működik tökéletesen, de a helyzet így még nehezebbé vált. A legjobb védekezés azonban nem más, mint a támadás, és ennek igazságtartalmát a DVTK is igazolta. Az első pillanattól nagyon aktívan játszottak a hazaiak, és a tízedik percben megszerezték a vezetést: Tisza Tibor remekül látta meg a baloldalon teljesen egyedül feltűnő Luquét, aki néhány lépés után a kimozduló Bozsovics mellett nagyon szépen lőtt a hálóba (1-0).

A gól után szinte folyamatosan a Videoton támadott, a 16. percben Kovács István négy méterről, éles szögből a rövid sarkot vette célba, de Ribánszki szépen védett. A labda visszapattant Kovácshoz, aki átívelt a hosszú oldalra, ám az érkező Nikolics fejesét is védte a diósgyőri kapus. A folytatásban ismét a DVTK percei következtek, Tisza Tibor nyargalt végig az egész vendégtérfélen, és miután Héctor Sánchez nem érte utol, 12 méterről a rövid sarokra lőtt, de Bozsovics szépen védett. A 22. percben Gosztonyi középre játszott, érkezett Luque, aki Fernando felé továbbított. A spanyol játékos a kapunak háttal, négy méterről, sarokkal szerzett újabb gólt (2-0).

A 31. percben Rudolf Gergely cikázott be a tizenhatoson belülre, egyik csel a másikat követte, Brachi nem nagyon tudta követni, ezért Bozosvics kapus reflexmozdulata kellett, hogy nem szülessen meg a harmadik hazai gól. A 37. percben Gyurcsó Ádám szabadrúgása veszélyesen süvített el a felsőléc fölött.

A 49. percben Héctor Sánchez rúgta ki a labdát a gólvonal elől Rudolf Gergely beadásszerű lövése után. Két perccel később a Videoton előtt adódott nagy lehetőség, de Oliveira 15 méterről megeresztett lövését védte Ribánszki, majd az utolsó pillanatban felszabadítottak a védők. A borsodiak kapusának az 56. percben Gyurcsó próbálkozását kellett hárítania. Nagyon pörgős volt a játék, szinte nem is volt üresjárat, kisvártatva Kádár fejelt a kapufa mellé, majd Gosztonyi lövése jelentett veszélyt.

A hetvenedik percben Nikolics fejesét paskolta kapu fölé Ribánszki, három perc múlva Kovács István lövését a hazaiak hálóőre a kapufára ütötte, a labda Juhász Roland elé pattant, aki a hálóba lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A nyolcvanadik percben még izgalmasabbá vált a hajrá, hiszen Paraiba elől vetődve mentett Ribánszki, de a labda Nikolics elé került, aki a hálóba lőtt (2-1). Úgy tűnt, nem tudja kivédekezni az utolsó perceket a házigazda, ugyanis Paraiba a földre került Gohér Gergő mellett a tizenhatoson belül, és a játékvezető büntetőt ítélt. Azonban Nikolics középről lőtte a tizenegyest, de Ribánszki kivédte!

A borsodiak szlovákiai hálóőre kisvártatva Juhász fejesét is hárította. A legvégén egy szögletnél Bozsovics is felment a másik kapu elé, aztán egy mezőnybeli szabálytalanság után tumultuózus jelenet alakult ki a pályán, de az eredmény már nem változott, a tavaszi idényben először vesztett a Videoton.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori kiváló csatára elemezte a mérkőzést:

Ezért szép játék a futball, hiszen nem mindig az esélyesebb, erősebb csapat nyer! Ma este erőn felül teljesített a Diósgyőr! A Videoton keretének erősségét mutatja, hogy Vinícius a kispadra szorult. Kiváló játékosnak, nagy tehetségnek tartom őt. Az első gól alapvetően meghatározta a mérkőzés alakulását, hiszen amikor Gyurcsó Ádám eladta a labdát, már kifelé mozgott a csapat, amelyet így lekontrázhattak a hazaiak. Ezután rögtön feljebb tolták a védekezésüket a fehérváriak, több lehetőségük is volt, de hátul megint jött egy hiba. Fernando látványos gólt lőtt, de nem lett volna szabad eljutnia helyzetig, csakhogy a diósgyőriek megint a vendégvédelem mögé kerültek!

A második félidő második felében jól látszott a Videoton erőnléti fölénye, szerintem a hazaiaknak térdig lekopott a lábuk, a végén már csak kifelé rugdosták a labdákat, nagyon elfáradtak. A szépítés után az egyenlítésre is adódott lehetőség, de büntetőből sem sikerült. Persze, csak az hibázik, aki próbálkozik, de ilyen helyzetben sokkal jobban kell koncentrálni. Ha az bemegy, a győzelem is összejöhetett volna, hiszen még tíz perc volt hátra. Le a kalappal a hősiesen küzdő DVTK előtt, de Rudolf Gergely sportszerűtlenségét mélységesen elítélem! Majdnem kiütötte Kovács István szemét, és utána még ő hőbörgött, az esettől három méterre lévő Szabó Zsolt meg úgy tett, mintha nem látott volna semmit.

Jó iramú, lüktető, izgalmas, látványos meccs volt, ilyet kívánok minden magyar pályára! Ha ilyen hőfokú és színvonalú mérkőzésből minden fordulóban lenne kettő-három, biztosan többen lennének a magyar stadionokban.

Olvasói sztorik