Hírek

Gyurcsóék nem bohóckodták el

A fűrészpor a cirkuszok kelléke, a Videoton viszont komolyan vette a legutóbbi, Siófok elleni meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Folytatta remek tavaszi sorozatát a Videoton FC, amely az élvonal 21. fordulójában 6-0-ra győzött a sereghajtó Siófok ellen. Az első félidőben nem született gól, aztán a szünet után gyökeresen megváltozott a játék képe, és a székesfehérváriak megint olyan játékot produkáltak, mint a közelmúltban a Honvéd és az Eger ellen. Akkor egyaránt négy gólt rúgtak, most viszont meg sem álltak hat találatig. Volt egy rövid időszak, amikor Juhász Roland csatárposzton szerepelt, és nem is maradt adós a góllal, sőt hosszú idő után a csereként beálló Gyurcsó Ádám is eredményes volt.

A 22 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, a Diósgyőr otthonából is képesek lehetnek elhozni a három pontot, ha ugyanazzal az intenzitással és pontos játékkal rukkolnak elő, mint az elmúlt fordulókban.

– Elsőként egy technikai jellegű kérdés: mi volt az a nagy kiterjedésű fehér folt a két kapu előtt, a Siófok elleni meccsen?
– Fűrészpor. Szerintem semennyire nem volt zavaró, engem legalábbis egyáltalán nem zavart, miután beálltam. A pályát annyira feláztatta a két kapu előtti területen a rengeteg eső, hogy a pályamunkások úgy gondolták, jobb lesz, ha ilyen módon lefedik azt a területet. Ez egyébként megszokott eljárás ilyen esetekben. A céljukat pedig elérték, mert így nem süppedtünk bokáig a sárba – mondta Gyurcsó Ádám.

– És a meccs is elérte a célját, hiszen simán nyertek, de miért produkált két ellentétes félidőt a csapat?
– Kívülről, és miután beálltam, belülről is az a véleményem, hogy a hat-nullás végeredménytől függetlenül senki nem gondolta volna, pláne a hatvanadik percig, hogy ilyen nagyarányú győzelem lehet belőle. A Siófok zártan védekezett, próbálta szűkíteni a területet a kapuja előtt. Kiegyeztek volna a döntetlennel is, de a második félidő elején sikerült gólt szereznünk, és a tizenegyessel, illetve a kiállítással végképp eldőlt a meccs. A folytatásban eggyel kevesebben voltak, és addig sem volt rengeteg támadásuk, utána meg pláne nem. Úgy voltunk vele, hogy rúgjunk annyi gólt, amennyit tudunk! Nagyon örülök, hogy hosszú idő után végre nekem is sikerült betalálnom, és folytattuk azt a szériát, amit megkezdtünk tavasszal.

– Ez a szép és eredményes sorozat a remek téli felkészülés mellett minek köszönhető?
– Más felfogásban játszunk, mint korábban. A biztos védekezés ugyanúgy megvan, de előrefelé bátrabban merünk játszani. Akik elől vannak, felszabadultabbak. Az edzőnk kéri is tőlünk, hogy a támadó harmadban nyugodtan csináljuk meg a cseleket, és bátran vállalkozzunk lövésre, nincs semmi baj, ha nem sikerül. Ilyen helyzetben, mint a Siófok elleni meccsen, felállt védelemmel szemben muszáj is ezt erőltetni.

– A Diósgyőr ellen nehezebb meccsre számítanak?
– Nem hiszem, hogy az ellenféllel kellene foglalkoznunk, saját magunkra akarunk koncentrálni. Jó csapatról beszélünk, jó játékosokkal, de onnan is képesek lehetünk elhozni a három pontot, ha ugyanazzal az intenzitással és pontos játékkal rukkolunk elő, mint az elmúlt fordulókban. A közeljövőben sokszor játszunk idegenben, pedig az is számít, hogy a közönség át tud lendíteni minket a holtponton.

– A Videoton az egyetlen csapat, amelyik versenyben van mindhárom sorozatban. Így minden játékos megfelelő lehetőséget kap?
– Nagyon sok mérkőzésünk lesz a szezon végéig. Nem véletlenül vagyunk annyian, amennyien. Mindenkire maximálisan számítanak, és mindenki meg is fogja kapni a lehetőséget. Az nem is működne, ha négynaponta ugyanazok a játékosok játszanának minden meccsen. Akik viszont éppen pályára kerülnek, maximálisan meg is próbálnak élni a lehetőséggel, már csak azért is, hogy a következő mérkőzésen is ők legyenek a kezdők.

Olvasói sztorik