NB I

Nem adják fel!

Kovács István szerdán megszakítaná nevelőegyesülete, a Haladás veretlenségét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Diósgyőri vereségével lépéshátrányba került a bajnoki címért folyó versengésben a Videoton. Sok idő azonban nincs a sebek nyalogatására, hiszen szerdán már újabb rangadó vár a fehérváriakra, ezúttal a nyolc meccs óta veretlen nyugati fellegvár, a Haladás otthonában. A románok ellen a válogatott debütáláson is átesett Kovács István számára biztosan nem kell GPS, hogy odataláljon a Rohonci úti stadionba, hiszen a szombathelyi klub a nevelőegyesülete.

– Mi minden meccsen a három pont megszerzéséért lépünk pályára – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Kovács István. – Nem lesz ez másként szerdán, Szombathelyen sem. Számomra különleges lesz az összecsapás, hiszen a vasi megyeszékhelyről származom, de ugyanúgy készülök, mint bárki más ellen.

– A Haladás már nyolc bajnoki óta veretlen.
– Nem lesz könnyű dolgunk, ezzel tisztában vagyunk, és azzal is, hogy Szombathelyen pláne nem könnyű nyerni, de nekünk az a célunk, hogy elhozzuk a három pontot.

– A diósgyőri fiaskó után van is min javítani…
– Természetesen nem úgy terveztük, hogy kikapunk Diósgyőrben. Az első húsz percet leszámítva azonban úgy gondolom, jól játszottunk. Ez így alakult, de most szerencse, hogy néhány napot követően újra pályára léphetünk, és javíthatjuk a korábbi botlásunkat.

– Más a tavaszi Videoton, mint az őszi volt?
– Az Európa Liga-szereplés rányomta a bélyegét a bajnoki teljesítményünkre, ezért nem ott végeztünk ősszel, ahol szerettünk volna. Most azonban már csak a bajnokságra, illetve a Magyar Kupára és a Ligakupára kell koncentrálnunk. Amíg van matematikai esélyünk, nem fogjuk feladni!

– Túlesett a tűzkeresztségen a válogatottban. Megnyugodott picit, vagy most kettőzött erővel fog dolgozni, hogy még inkább a tűz közelébe kerüljön?
– Úgy gondolom, nem csak a futballban, de az életben is nagy igazság, hogy megtartani sokkal nehezebb valamit, mint megszerezni. Elsősorban azért dolgozom, hogy a Videotonnal sikeres legyek, de bízom benne, hogy a következő kerethirdetéskor is számításba vesznek. Nagyon örültem neki, hogy értékelték a teljesítményemet, de nem fogok megállni és legalább ilyen elánnal dolgozok tovább, mint eddig.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik