Hírek

Tököli volt a nyerőember

A Paks hazai pályán 1-0-ra győzött a Diósgyőr ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 23. forduló
MVM Paks – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Paks, 1100 néző. Játékvezető: Vad II
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Fiola, Éger, Szabó J. – Heffler N. (Pap R., 90.), Sifter, Lázok, Báló, Vayer (Eppel, 64.) – Tököli (Kovács G., 81.). Edző: Tomiszlav Szivics
DVTK: Tajti – Vági, Hanek (Gallardo, a szünetben), Kádár, Vadász – Tisza T., Takács P., Fernando (Seydi, , Elek Á., Luque (Gosztonyi, 61.) – Rudolf G. Edző: Szentes Lázár
Gólszerző: Tököli (11.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ugyanúgy kezdte a meccset a Paks, ahogyan a diósgyőriek indították a Videoton elleni győztes rangadójukat, Támadólag léptek fel, lendületesen rohamozta a hazaiak, és a helyzetek sem várattak magukra.

A 11. percben Lázok passzolt Szabó Jánoshoz, a centerezését Tököli egy átvétel után kapura lőtte, a labda pedig Tajti Norbert lábáról pattant a hálóba (1-0). A 16. percben Tököli nem tudta átemelni a labdát Tajti fölött. Három perccel később Tököli passzát Vayer ígéretes helyzetből a kapu mellé lőtte. A 35. percben Luque szögletét az egyik hazai játékos öngólveszélyesen fejelte szögletre. Két perccel később Heffler Norbert lövése ment el keresztbe a vendégkapu előtt. A 42. percben Tisza Tibor lövését védte Csernyánszki.

A szünet után, az 54. percben Fernando veszélyesnek tűnő fejesét könnyedén védte a hazaiak kapusa, mert a spanyol légiós nem helyezte megfelelően. A 78. percben Lázok János lövését lábbal védte Tajti, így a hazaiak nem tudták eldönteni a meccset. A 84. percben Csernyánszki paskolta ki Kádár ívelését. A 89. percben Fiola Attila megkapta második sárga lapját, így az utolsó pillanatokra emberhátrányba került a Paks, de ezt a borsodiak nem tudták kihasználni, és vereséggel távoztak.

A paksiak legutóbb a tavasz első fordulójában, az újpesti 6-0 alkalmával tudott nyerni.

A mérkőzésről a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori játékosa és edzője készített elemzést:

Jó meccs volt, attól függetlenül, hogy csak egy gól született. A Paks sokkal többet nyújtott, mint amire számítottam, pláne a Siófok- és az Eger-meccs után, ami kisiklásnak minősíthető. Most hihetetlenül koncentráltan, s talán frissebben, jobban is néztek ki, bár az idősebb kollégák azt mondták, hogy friss az a kifli… Motiváltan kezdték meccset, Tököli Attila pedig megmutatta, hogy még mindig az egyik legjobb csatár az NB I-ben, függetlenül attól, hogy a futómennyiséget alaposan redukálja már, de be tudja osztani az erejét. A gól előtt volt egy visszapasszolt labda. Olyan jól állt be a labdára, hogy ha bármelyik védő hozzáér, tizenegyes következik. Lát a pályán, jól indul be, gólpasszokat ad, és a statisztika szerint két meccsenként gólt szerez. Ha az első évben valaki berobban, akkor ez a mutató még oké, de róla már mindenki tudja, hogy oda kell figyelni rá.

Szakmailag a diósgyőriek is mindent megpróbáltak, hogy változtassanak. Szentes Lázár már a szünetben meglépte az egyik cserét, nem várt vele a második félidőig. A támadójáték javítására törekedett, de a paksiak voltak annyira rutinosak, hogy nagyon jól zárták a területeket, és azt a minimális esélyt, amit kapott a DVTK, nem tudta gólra váltani. Egygólos sikere ellenére magabiztos, megérdemelt győzelmet aratott a házigazda. Tetszett a találkozó, soha rosszabb meccset!

Diósgyőrbe viszont kell egy fajsúlyos csatár. Tisza Tibor nem igazi befejezőcsatár, Rudolf Gergely pedig igazán villanthatna már valamit abból, amiért megvették. Kell valaki, akivel meccset lehet nyerni. Mindent meg lehet szervezni, a védelmet és a pontrúgásokat is, de a csapat eredményességét a csatárok határozzák meg. Seydi igazi erőcsatár, sebesség is van benne, a kapu felé is megy, talán jobb támadónak tartom, mint Coulibalyt, mégsem kezdő… A mostani csapatban Rudolf, Tisza és Luque kezdő, pedig majdhogynem mindhárman előkészítők.

Olvasói sztorik