NB I

Csodafocit senki ne várjon

Tomiszlav Szivics szerint nem valami rózsás a Paks helyzete az Eger elleni, keddi bajnoki előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden pótolják az OTP Bank Liga nagy havazás miatt elhalasztott huszadik fordulójából az Egri FC – MVM Paks mérkőzést. A vendégek edzője a klub honlapján először a pálya állapotáról beszélt, amely valószínűleg nem teszi lehetővé a szép játékot.

– Ahogy a Siófok, úgy az Eger elleni mérkőzés sem lesz könnyű. A váci pálya talán még rosszabb állapotban van, mint volt a siófoki, és ott sem lehet majd igazán focizni. Persze, arra kell törekedni, hogy azért valami mégis legyen, de „csodafocit” senki ne várjon – mondta Tomiszlav Szivics. – Oda kell tennünk magunkat, ki kell harcolnunk a győzelmet. Minden pontot be kell gyűjtenünk, amit csak lehet, mert kemény sorozat előtt állunk. Bár az is igaz, hogy az élmezőnyhöz tartozók játéka nekünk jobban fekszik. De egy profi csapatnak mindig úgy kell kimennie a pályára, hogy száz százalékot kell nyújtania.

A sérülések és az eltiltások miatt már a siófoki 1-1-es döntetlen alkalmával is komoly problémái voltak a kezdőcsapat összeállításával a paksi vezetőedzőnek, és a helyzet nem javult.

– Soha nem szoktam „sírni”, de most el kell mondani, hogy milyen helyzetben vagyunk, hogy a szurkolóink is értsék, hogy mi, miért történik. Már a szezon előtt is mondtam, hogy kevesen vagyunk, hiszen négy sérültünk is volt, illetve még mindig van. Így a jelenlegi csapatunkból, ha kiesik egy valaki, akkor az sok, ha kiesik három, az nagyon sok, ha kiesik négy, az katasztrófa – magyarázta Tomiszlav Szivics. – Igaz, hogy most visszajön Fiola és Báló, mivel letöltötték az öt sárgáért járó egy meccset, de hasonló okok miatt nem játszhat az Eger ellen Kovács Gábor. Könyves Norbertnek a vádlija sérült könnyebben, Szabó Jánosnak Siófokon kiütötték a fogát, míg Bartha Lászlónak is pihennie kell egy kisebb bokasérülés miatt. Ők nem játszhatnak. Négy kezdőjátékosról van szó, ilyet még a nagy külföldi csapatok is nagyon nehezen viselnek. Jelenleg Éger László játéka is kétséges, most várom, hogy kiderüljön tudja-e vállalni a játékot, vagy sem. De bízom benne, hogy pályára tud lépni. Ráadásul az idősebb játékosoknak a hat nap alatt lejátszásra kerülő három mérkőzés szintén nagy kihívás, hiszen ők már lassabban tudnak regenerálódni. Tehát, egyáltalán nem valami rózsás a helyzetünk.

Az egrieknél Jaszmin Mecsinovics letöltötte eltiltását, így visszakerült a keretbe, Szavo Rakovics viszont kikerült onnan. Az MTK elleni vereség után személyi kérdések is napirendre kerültek.

– Nem bűnbakkeresés folyik, ám – mint ahogy azt közvetlenül a mérkőzés után mondtam – új időszámítás kezdődött a csapat életében – jelentette ki Mészáros Ferenc vezetőedző a klub honlapján. – Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy csak és kizárólag az játszik, aki jobb teljesítményt nyújt. Nem számít a nemzetiség, a kor, egyedül a produkció a meghatározó. Ebben a vonatkozásban az MTK ellen Rakovics olyannyira nem alkotott maradandót, hogy kikerült a keretből. Úttörőgólokat kaptunk a hétvégén is, ráadásul nagyon gyorsan, így végig futnunk kellett az eredmény után.

A szakvezető a Paks csapatáról elmondta, hogy jó játékerőt képviselő ellenfélről van szó, amely hasonló szerkezetben futballozik, mint az MTK. Lázok és Tököli személyében gólerős labdarúgókkal rendelkeznek a tolnaiak, akikkel szemben arra törekszik majd az egri együttes, hogy a tartása mindvégig megmaradjon. A sérültlista: Piller József (keresztszalag-szakadás), Katona Attila (bokaszalag-zúzódás), Lasimant (combizomhúzódás), Vidovics (combizomhúzódás), Kasza (eltört a lábujja).

OTP Bank Liga, 20. forduló

Egri FC – MVM Paks

Vác, kedd, 16 óra. Játékvezető: Erdős

Eger: Sztankó – Balog Zs., Preklet, Cs. Pavicsevics, Koné – Koós, Albert Á., Buacs, Farkas Á. – Németh N., Horváth Z. Kispad: Palásthy D. (kapus), Palásthy N., Mecsinovics, Kabele, Dobrics, Szabó B. Edző: Mészáros Ferenc

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Juhász D. – Sifter, Báló – Lázok, Vayer, Heffler N. – Eppel. Kispad: Németh G. (kapus), Czinger, Hahn, Mészáros I., Pintér N., Tököli. Edző: Tomiszlav Szivics

Olvasói sztorik