NB I

Gyors gólváltás után iksz

Kétszáz néző és dögunalom: Siófok–Paks 1-1.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 22. forduló
FGSZ Siófok – MVM Paks 1-1 (1-1)
Siófok, 200 néző. Játékvezető: Solymosi
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Takács Z., Deák (Fodor M., 17.), Kiss Z. – Pál Sz., Nagy T., Kecskés, Windecker (Gál A., 80.), Melczer – Máté J. (Dajics, 69.) Edző: Horváth Károly
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Juhász D., Éger (Mészáros I., 83.), Szabó J. – Könyves (Eppel, 55.), Kovács G. (Vayer, 73.), Lázok, Sifter, Heffler N. – Tököli. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Pál Sz. (23.), illetve Lázok (28.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tomiszlav Szivics, a paksiak vezetőedzője természetesen a három pont megszerzését tűzte ki célul a sereghajtó otthonában, de az alapemberek közül Eppel Mártont és Bartha Lászlót is kispadra ültette, és olyan fiatal játékosoknak adott lehetőséget kezdőként, mint az egyaránt télen szerződtetett Kovács Gábor és Juhász Dániel. A házigazdánál Fejes András és Tímár Krisztián sem szerepelhetett eltiltás miatt.

A vendégek az első perctől kezdve mezőnyfölényben játszottak, helyzetekig is eljutottak, nagy ziccereket mégsem tudtak kialakítani. Az első jelentősebb lehetőségből gól született, de Könyves Norbert a 16. percben hiába lőtt a hálóba, a játékvezető les miatt jogosan érvénytelenítette a találatot. A Siófok csak szórványos ellenakciókra volt képes, de a 23. percben nagy meglepetésre megszerezte a vezetést: egy szöglet után Pál Szabolcsnak arra is volt lehetősége, hogy a tizenhatoson belül megszelídítse a labdát, majd a hálóba lőtt (1-0). A védők csak nézték… A folytatásban is támadásban maradt a Siófok, de ezúttal a Paks szerzett gól: a 28. percben Lázok János bomba-szabadrúgása után a labda a felsőlécről vágódott a hálóba (1-1). A továbbiakban is derekasan próbálkoztak a csapatok, de sikertelenül.

A második félidőben eleinte a hazaiaknak voltak ígéretesebb lehetőségeik. A 69. percben hosszú másodpercekig pattogott a labda a Paks tizenhatosán belül, de egyik siófoki játékos sem tudott pontosan célozni. A 74. percben Heffler lőtt a kapu mellé, majd Eppel bizonyult pontatlannak hasonló helyzetben. Némileg megélénkült a játék a hajrában! Vayer lövését védte Kurucz, majd újabb tétova próbálkozásokkal folytatódott a nagy semmi. A legvégén Melczer középről elvégzett szabadrúgását védte Csernyánszki.

Az összegzést most kihagyjuk, mert ez a meccs olyan gyenge volt, hogy minősíteni is képtelenség. A döntetlen igazságos, komolyabb hiányérzete pedig a Paksnak lehet, hiszen ilyen játékoskerettel csak egy pontot szerezni a sereghajtó ellen édeskevés…

– Úgy indultunk, hogy a három pontos fontos lett volna, hiszen a Siófok és az Eger elleni meccs után nehéz ötös széria jön – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Zsók József, a paksiak sérült játékosa. – Olyan szempontból nehéz helyzetben voltunk, hogy Fiola Attila és Báló Tamás eltiltás miatt hiányzott, a jó formában lévő Bartha László térdszalagja pedig meghúzódott. Az ő kiesésük nagy érvágás volt a csapatnak. A pálya állapota is hátráltatott minket a kombinatív játékban. A Siófok küzdős csapat, előrevágták a labdát, és a lecsorgó kezdték megjátszani. Ezt talán nekünk is jobban kellett volna erőltetnünk, mert az első félidőben alig volt helyzetünk. Elvileg jobb csapat vagyunk, de ez most a pályán nem mutatkozott meg. Reális a döntetlen.

Zsók József térde október közepén súlyosan megsérült, de már az ő esetében is közel a visszatérés.

– Célegyenesben vagyok, még egy konzultáció vár rám, és utána elkezdhetek óvatosan mozogni a csapattal. Nem volt komplikáció, egyelőre bírja a térdem a terhelést, megy a labdázás is, de csak akkor mondom, hogy minden rendben, ha már két hónapja a csapattal tudok edzeni, százszázalékosan. Talán május vége felé tudnék segíteni az együttesnek. A műfű nem a legideálisabb a sérülés után, ezért nagyon várom már a jó időt – mondta az MVM Paks 28 éves védője.

Olvasói sztorik