NB I

Pariban voltak a listavezetővel

Máté János gólt szerzett és megsérült a Győr ellen, de bízik benne, hogy a következő fordulóban újra pályára léphet.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A második tavaszi fellépésén is 2-1-es vereséget szenvedett a Siófok, ezúttal a listavezető Győr vendégeként. A sereghajtó bár bíztatóan játszott, pontot mégsem szerzett. A télen a Ferencvárosból kölcsönbe érkező Máté János megszerezte ugyan első gólját a Balaton-partiak mezében, de sérülés miatt le kellett cserélni. A 22 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bosszantó, hogy bár játékban megállják a helyüket, az eredmények nem úgy alakulnak, ahogy tervezik.

– Hogy van a sérülése?
– Gyógyulgat már – vágta rá Máté János. – Szinte rögtön a gólom után kaptam egy rúgást, ami után le is kellett cserélni. Egy idegpályát talált el, ami miatt zsibbadást éreztem a lábamban. Járok kezelésekre, bízom benne, hogy a hét közepén már edzésbe állhatok, hiszen a következő bajnokin már szeretnék pályára lépni.

– Mi a véleménye a mérkőzésről? Egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a Győr vendégeként…
– Véleményem szerint végig pariban voltunk a listavezetővel. A mérkőzés képe alakulhatott volna másképp is, hiszen a győrieknél is volt egy eset, amiből piros lap is lehetett volna. Persze ezzel nem is nagyon szeretnék foglalkozni, de tény, hogy jobban is alakulhatott volna számunkra az eredmény.

– Megint minimális vereség, és megint nem úszták meg kiállítás nélkül a mérkőzést. Mennyire idegőrlő ez?
– Természetesen elég bosszantó, mert ha nagyon kikaptunk volna, akkor másképp gondolnánk a helyzetünket. Szombathelyen vezettünk is, győzelmi esélyünk volt, Győrben pedig nagyobb szerencsével az egy pontra rászolgálhattunk volna. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mivel számunkra már szinte minden meccs élet-halál kérdése, de nem tehetünk mást, dolgozunk tovább, és bízunk a jobb szerencsében.

– Hazai pályán is bemutatkoznak, hiszen legközelebb a Diósgyőrt fogadják. Mire számít?
– Nagyon jó erőkből áll a miskolci csapat, habár még nem álltak össze teljesen. Elek Ákos és Gosztonyi András korábban a csapattársaim voltak, jóban vagyunk, de szeretném, ha a legközelebbi találkozásunkkor én lennék a boldogabb!

– Megtekintette a Ferencváros–Újpest derbit?
– A helyszínen néztem meg a meccset, ugyanis előtte még a Fradi orvosának megmutattam a sérülésemet. Szerintem megérdemelten nyertek a srácok, hatalmas élmény volt, hogy ennyien eljöttek, nekem borsódzott a hátam, még nem játszottam ennyi néző előtt, remélem, előbb-utóbb ez is megadatik. A sors visszaadta, amit ősszel az Újpestnek adott, hiszen most zöld-fehér siker született a meccs végén.

Olvasói sztorik