NB I

„Egy évet még maradnék…”

Vayer Gábor idén lesz 36 éves, de még mindig nagy hasznára tud lenni csapatának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Májusban már 36 éves lesz, de még mindig hasznos és aktív tagja az MVM Paks csapatának Vayer Gábor, aki mindhárom tavaszi bajnokin pályára lépett csereként. Legutóbb a Haladás elleni mérkőzésen állt be és az ő nevéhez fűződik a találkozó egyik nagy lehetősége is. A támadó a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a szombathelyiek elleni összecsapásról, a közelgő bajnokikról, Tomiszlav Szivics szerződéshosszabbításáról és egyéni terveiről is.

– Mennyire volt alkalmas a pálya talaja a Haladás elleni meccsükön?
– Megítélésem szerint a rengeteg lehullott csapadék ellenére rendkívül jó körülmények fogadták a csapatokat – kezdte Vayer Gábor. – Pár éve még nem lehetett volna lejátszani a mérkőzést, de hazai szinten példátlan munkával lehetővé tették az illetékesek, hogy alkalmas legyen a talaj. Csak azt sajnálom, hogy a bizonytalanság sok embernek a kedvét szegte, és a szokásosnál jóval kevesebben látogattak ki megtekinteni az összecsapást.

– Papíron két könnyebb mérkőzésük következik, Siófokra látogatnak, majd az Egerrel játszanak. Nehezebb ezekre a találkozókra felpörögniük?
– Ilyen meccseken kell a belső motiváció! Fontos, hogy a saját klubunkért akarjunk nyerni, ne azzal foglalkozzunk, hogy kivel játszunk. Ha ez megvan, akkor ugyanolyan elánnál lehet futballozni, mint egy erősebb együttes ellen. Ami probléma lehet, hogy ezen a két mérkőzésen csak veszítenivalónk van, de nem szabad, hogy ez megbénítson minket, hiszen égető szükségünk van a pontokra.

– Tomiszlav Szivics újabb egy évre kötelezte el magát a paksi klubnál. Az ő irányításával jó kezekben van a csapat?
– Igen, hiszen olyan edző, aki nagyon felkészült és eredménycentrikus is. Paksra pedig pont egy ilyen karakterű edző való. Biztos vagyok benne, hogy az eredmények őt fogják igazolni.

– Idén már 36 éves lesz. Meddig tervezi még folytatni a pályafutását?
– Úgy gondolom, a fizikális adottságaim még megengednék, hogy egy-két évet vállaljak. Azt már magamnak kell eldöntenem, hogy jó-e nekem így, ha csak epizódszerepet kapok. Nem is azért, mert az edzésmunkám már nem megfelelő, vagy a fizikális mutatóim gyengébbek lennének, de az életkoromból adódóan már természetes, hogy nem körém építik a csapatot. Jelenleg azt mondom, hogy egy évet még maradnék, és utána majd kiderül, hogyan alakul a sorsom.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik