NB I

José Luque visszavonul

A DVTK spanyol középpályása szerdán bejelentette, hogy az idény végén befejezi a játékot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 35 éves légiós bő két esztendővel ezelőtt érkezett Diósgyőrbe. Hamar a szurkolók kedvence lett, azóta 52 bajnoki mérkőzésen 16 gólt szerzett, emellett számtalan gólpasszal segítette a DVTK-t.

– Minden labdarúgó életében eljön az a nap, amikor bejelenti, hogy abbahagyja az aktív futballt – mondta a klub honlapján José Luque. – Az én életemben ma jött el ez a pillanat, a bajnokság végeztével nem folytatom tovább. Hosszú vívódás után néhány napja hoztam meg ezt a döntést, ami igazán nehéz volt, mert nyolcéves korom óta a labdarúgás az életem, tizennyolc éves korom óta profiként ez a munkám is. Lehet, szokatlan, hogy már most a nyilvánosság elé álltam döntésemmel, de nem szeretném, hogy a szerződéshosszabbításom körüli pletykák és a körülöttem lévő bizonytalanság akadályozná a csapat eredményességét a bajnokság hátra lévő részében.

A DVTK ügyvezető-igazgatója érthetően nem volt boldog a hír hallatán…

– Sajnálom Luque döntését, nincs más lehetőségem, mint elfogadni azt – reagált Dudás Hunor. – Lehetne szomorkodni, de én inkább boldog vagyok, mert egy ilyen nagyszerű sportolót és nagyszerű embert ismertem meg a személyében. Emellett valódi profi, aki az edzéseken is mindig maximálisan odateszi magát, felnézhetnek rá a fiatal játékosaink, nem véletlenül viseli már egy ideje a DVTK csapatkapitányi karszalagját. Bízom benne, a hátra lévő fordulókban is segíteni tudja a csapatot és a bajnokság végén sikerül elérni céljainkat. José Luque a Diósgyőrben eltöltött két és fél év alatt beírta magát a klub történetébe, és biztos vagyok benne, hogy úgy fogják emlegetni a szurkolók, mint a klub legendáját. Akárhogy is alakul további élete, mindig szívesen látjuk Diósgyőrben!

Olvasói sztorik