Hírek

Legyen Miskolc díszpolgára Luque!

Aláírásgyűjtést kezdtek a DVTK szurkolói a múlt héten, hogy José Luque, az együttes csapatkapitánya Miskolc Város Díszpolgára kitüntető címet kapjon.

A kezdeményezésnek az ismert közösségi portálon, a Facebook-on is van oldala.

Luque 2011 februárjában került a DVTK csapatába, és rögtön elnyerte a szurkolók szimpátiáját. Ha a Diósgyőr szabadrúgáshoz jut az ellenfél tizenhatosának közelében, drukkerek ezrei skandálják a nevét, hiszen nem egyszer bizonyította már, milyen kiváló bal lába van. Futballtudását, játékintelligenciáját, hozzáállását a csapattársak is elismerik: a tavaszi szezon előtt megválasztották kapitánynak.

Nem csoda, hogy a szurkolók azon törik a fejüket, hogyan viszonozhatnák a sok gólt, a példamutató mentalitást. Néhányan úgy gondolták, kezdeményezik, hogy José Luque díszpolgárrá váljon Miskolcon. A cél érdekében aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy javaslatot tegyenek a döntéshozóknak. Az ismert közösségi portálon azt írják, a tervek szerint 2013 januárjában adják át az aláírásokat a polgármesternek – áll a minap.hu cikkében.

„José Luquét igazi példaképként állítjuk a fiatalok elé. Meg akarjuk mutatni, hogy ez a város megbecsüli azokat, akik tesznek érte” – írják a Facebook-on.

Egyelőre kizárólag a stadionhoz közeli vendéglátóipari-egységben, a Bakterházban lehet aláírni az íveket.

Olvasói sztorik