NB I

Sípcsontvédőbe dugták a telefont a bundázók?

Ante Sapina személyesen is találkozott Andruskó Attilával, de Somorjai és három edző is be volt kötve hozzájuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bundaüggyel kapcsolatos mai írásunkban ismételten a Bochumi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának német yelvű nyomozati irataiból dolgozunk. Mint ismert, Ante Sapina és társainak letartóztatásával ez a szervezet kezdte el felgöngyölíteni a szervezett bűnözés egész Európát behálózó legnagyobb, fogadási csalásokra szakosodott hálózatát. A sajtóban magyar érintettségről is lehetett olvasni.

A birtokunkban lévő iratokból kiderül, hogy Sapináék elsőszámú magyarországi embere Andruskó Attila, a Siófok játékosa volt. A rendőrség szerint vele még személyesen is találkozott a bundavezér, méghozzá a 2009. május 23-án lejátszott ZTE–Siófok (5-3) manipulált mérkőzés előtt. A bochumiak állítják, hogy a Siófok játékosait megvesztegették, Andruskón keresztül. Kijelentik, hogy semmilyen információ nem keletkezett arra vonatkozóan, hogy Sapináék mást is bevontak volna a csalásba.

A dokumentumokból olyan pikáns részletek is kiderülnek, hogy az egyik gyanúsított meghallgatáson Sapinát szembesítik egy lehallgatott telefonbeszélgetéssel, ahol a hívó félnek úgy válaszol, hogy Attilával van, de ő éppen kiment vécére.

Andruskót egyébként a szlovéniai Beciri Erdzan hozta össze a bundamaffiával. Beciri Magyarországon a Kaposvölgye csapatában játszott. A vallomásokból kiderül, hogy a másik magyarországi játékos kapcsolatot Somorjai Tamás jelentette, aki akkor a Vasasban focizott.

Arról egyébként, hogy Andruskó Attila rendszeresen tartotta a kapcsolatot Sapináékkal, egy 2009. május 1-én lehallgatott telefonbeszélgetés is árulkodik. Ebből kiderül, hogy Marijó (Marijó Cvtak) és Attila (Andruskó Attila) akár a késő esti órákban is egyeztet. Többek között egy MTK–Siófok meccs volt a téma…

Az már csak hab a tortán, hogy a beszélgetésben is szereplő Marijo Cvrtak egy korábbi vallomásában azt mondta, hogy a bundázó magyar focisták a sípcsontvédőjükbe mobiltelefont raktak, hogy az utolsó pillanatig értesíteni lehessen őket, miként kell egy-egy meccset befolyásolni. Edzők is voltak

Sapináék vallomásaiból és a lehallgatott beszélgetésekből kiderül az is, hogy 2009-ben három olyan edző is volt, akihez fordulhattak a bundamaffia tagjai. Egyikük magyar, ketten nem magyar állampolgárok, a bundaügyben semelyikük neve nem merült fel eddig.

Az edzők pontos beazonosításán dolgozik a Rangadó.hu.

Olvasói sztorik