Hírek

Bundabotrány: néggyel kevesebb gyanúsított

Az ügyészség pénteken lezárja a nyomozást, és jövő héten kezdődik a vádelőkészítő szakasz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Központi Nyomozó Főügyészségnél (KNYF) jövő héttől megkezdődik – és legfeljebb 90 napig tarthat – a vádelőkészítő szakasz a nemzetközi bundabotrány magyarországi vonatkozásában, miután pénteken lezárul a nyomozás – írja az MTI.

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő összegzésképpen elmondta, hogy a gyanú szerint 33 hazai és nemzetközi futballmérkőzés eredményét manipulálták, amivel több millió eurós kárt okoztak a nemzetközi fogadóirodáknak, illetve 50-ről 46-ra csökkent a gyanúsítottak száma.

Mint mondta, három fiatalkorú esetében megrovást alkalmaztak, illetve egy személynél nem nyert bizonyítást a gyanú. Az érintettek nevét a KNYF nem hozta nyilvánosságra.

Fazekas arról is tájékoztatást adott, hogy az ügyet három fő szálra bontották: az elsőhöz azok a meccsek tartoznak, amelyek közvetlenül érintettek a nemzetközi bundabotrányban, a második a REAC találkozóit, míg a harmadik számos magyarországi mérkőzést foglal magában. Hozzátette, a főgyanúsítottak mindhárom szálban érintettek.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy a főgyanúsítottak esetében, akik részt vettek a befolyásolni kívánt mérkőzések megjátszásában az internetes fogadóirodáknál, miért módosították csalásról számítógépes csalásra a gyanúsítást: büntetőjogi értelemben csalás esetén élő személyt tévesztenek meg, márpedig világhálós fogadás esetén ez nem valósul meg.

– A történeti tényállás ettől nem változott – szögezte le Fazekas, aki hozzátette, a gazdasági vesztegetést változatlanul fenntartja a KNYF az esetükben. Hozzátette, hogy a hétfőn kezdődő vádelőkészítő szakasz nem jelent automatikus vádemelést.