NB I

Rakonczai Imre is érintett a fogadási csalásban?

Romániában dagad a német bundabotrány, amelyben állítólag egy magyar volt az összekötő.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar médiában is többször említett Karesz a tíz évvel ezelőtt a német élvonalban szerepelt Energie Cottbus csapatának állítólagos bundameccseivel kapcsolatban azt állítja, hogy az összekötő a játékosok és a bundát szervezők között Rakonczai Imre, magyar zenész volt. A kapcsolat onnan származott, hogy korábban Sebők Vilmosnak osztálytársa, majd az ifjúsági korosztályban csapattársa is volt, tehát együtt fociztak.

Rakonczairól azt állítják, mindig ő vitte légi úton a kenőpénzt. A szervezők tízezer eurót fizettek azért, hogy a Hertha–Cottbus meccs döntetlen legyen, de mivel 3-2-re végződött, a játékosoknak a pénz kétszeresét kellett visszafizetniük. Egy magyar újságíró a prosport.ro oldalnak név nélkül elmesélte, hogy Rakonczai Imrének van egy testvére, aki szintén zenész, és annyira gazdagok, hogy ennyi pénzt zenélésből nem lehet összehozni. Rakonczai neve több kézzel írt papíron is megjelent, amelyek közül az egyiket be is mutatta a prosport.

Érdekesnek találják azt is, hogy Sebők Vilmos családjában két ügyvéd is van (konkrétan az édesapja és a testvére), de soha egyetlen sajtópert sem indított, amikor arról írtak a lapok, hogy esetleg ő is benne volt az eredmények manipulálásában.

A prosport.ro egyébként már február elején megírta, hogy a német Energie Cottbus két magyar válogatott játékosa is sáros lehet. A korábbi legendás futballista és edző, Cornel Dinu megvádolta a Steaua Bucuresti mostani edzőjét, Vasile Miriuta és Sebők Vilmos egykori csapattársát, Laurentiu Reghecampfot, hogy érintett volt a Bundesliga 2002–2003-as szezonjában játszott Bayern München–Energie Cottbus (3-1) mérkőzés manipulálásában.

A vád szerint azon a meccsen a Cottbusnak háromgólos vereséget kellett volna szenvednie. Ez nem teljesült, így a beszervezett Reghecampftól a fogadási maffia visszakövetelte a befektetett pénzt. A román sajtó gyanúba keverte Reghecampf egykori csapattársát, a későbbi magyar válogatott Miriuta Vasilét is, aki kijelentette, ezzel az üggyel kapcsolatban már lefolytattak egy vizsgálatot, amely megállapította, hogy Reghecampf ártatlan.

A sport.ro televízió az ominózus meccs kapcsán megszólaltatta Razvan Ioan Boanchis újságírót is, aki hallott egy beszélgetést Cornel Dinu és Reghecampf apósa, Iulian Chirita között, és az ő beszélgetésükben került elő Miriuta és Sebők Vilmos neve, bár egyikük sem játszott azon a találkozón…

Olvasói sztorik