Hírek

Magyarokra vallhat a bundavezér

Újabb rossz hír a hazai bundázóknak: Olaszországban őrizetbe vették a szlovén Admir Suljicsot.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 31 éves focista korábban (2006 és 2008 között) Magyarországon, Kaposváron játszott, s a rendőrök gyanúja szerint a nemzetközi fogadási maffiában vezető szerepet töltött be. Vélhetően rengeteg információt adhat át a nyomozóknak az itthoni csalókról is – írja a Blikk.

A 2007–2008-as szezon közben úgy köszönt el a somogyiaktól, hogy hazamegy, felhagy a labdarúgással és a családi vállalkozásban keresi a boldogulását. Tervét nem részletezte, ellenben a rendőrségnek egészen más jellegű információi vannak arról, hogy mivel kereste kenyerét: állítólag a színfalak mögött ő mozgatta a szálakat – írta még 2010-ben idehaza a sportnapilap

Csütörtökön még a nemzetközi hírügynökségek is jelentős terjedelemben számoltak be Suljic elfogásáról. A fokozott figyelem nem véletlen, a szlovén férfit tartják többek között az olasz futballban 2009–2011 között elkövetett bundák egyik szellemi atyjának, a rendőrök szerint a szingapúri fogadási maffiával közvetlen kapcsolatban állt, segítheti a bűnszervezet teljes felszámolását.

Ám nemcsak ott, hanem nálunk is! Suljic kiváló kapcsolatokkal rendelkezik Magyarországon, 2006-tól 2008-ig játszott a kaposváriaknál, majd arra hivatkozva hagyta abba a futballt, hogy a civil életre koncentrál, és inkább a vállalkozásait szeretné üzemeltetni. Ez a gyakorlatban azonban azt jelentette, hogy bundázást szervezett, és sikerült beépülnie a legfelsőbb körökbe. A felfelé ívelő karrier azonban kettétört, több társával együtt lebukott, s már 2010-ben egy év börtönre ítélték Horvátországban. Elmenekült Szingapúrba, ott élt és onnan irányította az üzletet. Ám a közelmúltban úgy döntött, Olaszországba repül. Egyes hírek arról számoltak be, nem számított rá, hogy elfogják, rendőrségi források szerint viszont azért tett így, mert együttműködik Guido Savini cremonai ügyésszel, vádalkut köthet.

– Közvetlen kapcsolatban állt egy nemzetközi bűnözői csoporttal, amelyet szingapúri és a Balkánról származó emberek alkottak – áll az olasz rendőrség nyilatkozatában, amelyet Suljic őrizetbe vételét követően adott ki.

A horvát és olasz ügyei mellett írnak többek között arról is a külföldi lapok, hogy hazájában, Szlovéniában szintén ügyeskedett 2008 és 2010 között, és bennfentesek szerint magyarországi kapcsolatait is felhasználhatta, volt beleszólása az itteni fogadási ügyekbe.

Olvasói sztorik