NB I

Óvadékért egy héten belül szabadlábra kerülhetnek Keneseiék

A bíróság szerint 20 hónap után a tanúk befolyásolása már nem vetődhet fel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda délelőtt tartották Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás újabb tárgyalását a nyomozati bíró előtt. Az ügyészség indítványozta a fogadási csalási ügyben meggyanúsított egykori labdarúgók előzetes letartóztatásának újabb meghosszabbítását.

Az elsőfokú bíróság helyt adott a védők azon álláspontjának, hogy húsz hónappal az előzetes letartóztatás után, amikor az ügy kétharmadában már az iratismertetés zajlik, a tanúk befolyásolása nem vetődhet fel. Az ügy folyamán először tehát az ügyészség ezen indítványát elutasították, és kimondták, hogy csak a szökés/elrejtőzés miatt tartják indokoltnak az előzetes letartóztatás meghosszabbítását.

Ha azonban a másodfokú bíróság ennek az ítéletnek ilyen formában ad helyt, akkor Kenesei és Lázár óvadék ellenében szabadlábra kerülhet. A másodfokú tárgyalást a Fővárosi Törvényszéken egy héten belül megtarthatják. Információink szerint alapvetően három dolog történhet: az ügyészségnek ad igazat a bíró; egy az egyben elutasítja a mostani döntést, és a két gyanúsított szabadlábra kerül; vagy helyt ad az első foknak.

Kenesei védőügyvédje, dr. Zamecsnik Tamás a Bors című napilapnak nyilatkozva kedden megerősítette, ha „csak” a szökés és elrejtőzés veszélye marad, szóba kerülhet az óvadék letétele.

Olvasói sztorik