Hírek

Több úton indulnak

Exkluzív, ügyészségi körökből származó dokumentumokból összeállított anyagunkból ismerhetik meg a részleteket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábban a Rangadó.hu elsőként számolt be arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a hazai bundaügyet „szétszedi”, és lesznek olyan mérkőzések, amelyeket elkülönítve kezel. A birtokunkba jutott ügyészségi dokumentumokból kiderül, hogy legalább két ilyen csoport van.

Az első csoport

Az ügyészség a 2007-es Magyar Kupában lejátszott ZTE–REAC, REAC–ZTE és Honvéd–REAC mérkőzéseket, valamint a 2008-as bajnokságban megrendezett és manipulált ZTE–REAC, Kaposvár–REAC, valamint a 2009-es Diósgyőr–REAC, Kecskemét–REAC és MTK–REAC bajnokikat 17 gyanúsított megnevezésével az alapügytől elkülönítette. A hatóság alapügyként a Kenesei Zoltán és társai ellen indított bűnügyet érti.

Ebben az ügyben Kenesei Zoltán, Horváth Gábor, Lázár Mátyás, Sallai Balázs, Aczél Zoltán, Kapcsos Vince, Cseri Gergő, Erős Károly, Kovács Balázs, Kőhalmi András, Varga Zoltán, Somorjai Tamás, Nyerges Krisztián, Pomper Tibor, Torma Gábor, Farkas Balázs és Pusztai Olivér találja szembe magát a vádakkal.

A második csoport

A másik elkülönített ügyben már több a gyanúsított és a manipulált mérkőzések száma.

A 24 gyanúsítottat tartalmazó névsor így fest: Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás, Horváth Gábor, Kugyela Zsolt, Aczél Zoltán, Lippai Ákos, Karakó Ferenc, Giák Tamás, Kálai Norbert, Hegedűs Gyula, Kerényi Norbert, Tusori Richárd, Sütő László, Andruskó Attila, Strublics József, Vaskó József, Szűcs László, Horváth Gyula, Jagodits Gyula, Szabó Ádám, Busa Bálint, Szendrei György, Vizteleki János, Vincze Zoltán.

Itt az alábbi mérkőzések állítólagos befolyásolását különítették el: 2008-ból a Siófok–ZTE, 2009-ből a Siófok–Kaposvár, ZTE–Siófok, Siófok–Győr bajnokikat, valamint az ugyanebben az évben lejátszott Honvéd–Siófok Magyar Kupa-meccset sorolták ide. Szerepel a listán a 2009-es MTK–Diósgyőr és a Diósgyőr–Nyíregyháza Ligakupa-összecsapás is. 2010-ből a Paks–Diósgyőr bajnokit sorolják ide. Alacsonyabb osztályú csapatok érintettségét is felvetik. A Szigetszentmiklós és a Kaposvölgye 2009-ben Magyar Kupa, az MTK II és a Cegléd 2010-ben NB II-es bajnokit játszott egymással, míg a Ladánybene és a Solt megyei I-es meccsen mérte össze tudását. Az ügyészség szerint bundameccsen.

A Rangadó információi szerint a rövidesen kezdődő iratismertetés után ősszel, vagy az év végén kezdődhet az első tárgyalás.

[img=”http://mork.rangado.hu/Scopes/rangado/static/images/bunda_infografika.jpg”]

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik