Hírek

Reagált a bundabotrányra a Békéscsaba

Több olyan fiatal játékos is gyanúsított a fogadási botrányban, aki korábban Békéscsabán játszott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Békéscsaba UFC vasárnap közleményben reagált, amely a beol.hu oldalon olvasható.

A fogadási csalások szervezői nem kímélték a fiatalkorú játékosokat, jó néhány NB I-es ifjúsági mérkőzés eredményét megpróbálták befolyásolni, a 2010–2011. évi U19-es bajnokság négy meccse került ebből az apropóból reflektorfénybe.

Mint kiderült, a szervezőknek többek között sikerült elérni, hogy a 2011 márciusában lejátszott MTK–Békéscsaba UFC mérkőzésen négy vendégjátékos szándékosan, saját csapata hátrányára befolyásolta a mérkőzés végeredményét.

A két évvel ezelőtti történet 2011 decemberében folytatódott, amikor a négy fiú a szüleik és az egyesület tudta nélkül, önként jelentkezett a Nyomozó Főügyészségen, ahol tanúként hallgatták ki őket és mindannyian beismerő vallomást tettek. Az egyesület 2012. január elején szerzett tudomást az esetről, amelynek következtében a klubon belül a játékosokat eltiltottuk sporttevékenységük folytatásától az edzések látogatásától és kezdeményeztük a sportszerződésük felbontását.

A Békéscsaba UFC a szabályzatoknak megfelelően 48 órán belül hivatalos formában jelentette a történteket az MLSZ és a Központi Nyomozó Főügyészség felé és elhatárolódott az esettől.

Békéscsaba, 2013. február 10.

Békéscsaba UFC elnöksége

Olvasói sztorik