NB I

A felcsúti fiatalok bundameccset játszottak

Ismét felbukkant három jól ismert játékvezető, és a Kispest-Honvéd egykori játékosa is sáros!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu is beszámolt róla, hogy a múlt héten héttel nőtt a gyanúsítottak száma a magyarországi bundaügyben. Igen ám, de hiába kérdeztük Fazekas Gézát, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét, a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, pontosan kikről van szó és melyik meccsekről. Most azonban megtudtuk, Gabala Krisztiánt és barátnőjét azzal gyanúsítják, hogy tudtak arról, hogy legalább négy gólnak kell születnie a 2010-es Vasas–Felcsút U19-mérkőzésen, és 200-200 euróval fogadást is kötöttek rá. Információink szerint a további öt gyanúsított békéscsabai utánpótláskorú játékos, egy másik összecsapással kapcsolatban.

„Százegy perc futball, négy kiállítás, érthetetlen okból elküldött vendégedző” – ezzel a felütéssel tudósított a fociakobon.hu oldal 2010. október 6-án Angyalföldről. A Vasas vendége a Felcsút csapata volt a kiemelt U19-bajnokság kilencedik fordulójában.

A Rangadó.hu értesülései szerint bunda volt a mérkőzés, és úgy tűnik, az ominózus cikk szerzője is gyanakodott:

„…a feketeleves ezután következhetett volna, hiszen úgy tűnt, a látogatónak tizenegyes járt volna alig húsz perc játék után… A büntető nem sokára megítélésre is került, csakhogy immár a másik kapu előtt: Kárpáti Vitézzel szemben minden kétséget kizáróan szabálytalankodtak, ám a letett labdát Boda József méterekkel (!!!) kapu fölé vágta. Elképesztő pillanat volt, és ha pikírtek lennénk, azt írnánk, az amúgy tehetséges labdarúgónak vélhetően Hercegfalvi Zoltán a példaképe. (Mint ismeretes, a Budapest Honvéd volt csatára az Újpest elleni idegenbeli rangadón hibázott sok-sok hónappal ezelőtt hasonló módon.)”

Hogy szándékos vagy véletlen volt-e Boda szarvashibája, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy a játékvezető később lehetőséget adott számára a javításra, hiszen az első félidő hosszabbításában megint tizenegyest adott a Vasasnak, és Boda ezúttal már betalált. De ezzel még nem volt vége az első játékrésznek, hiszen Lucz Viktor révén még a szünet előtt növelték az előnyüket a házigazdák.

A második felvonás sem volt eseménytelen, többször villant a piros lap, volt még egy büntető is, de a várva várt negyedik gól csak nem akart megszületni. Márpedig meg kellett születnie, ezért a játékvezető 101 percig vezette a meccset, és a 98. percben összejött a Vasas harmadik, a meccs negyedik találata, így lett 3-1 a vége.

És hogy miért volt olyan fontos ez a bizonyos utolsó gól? Azért, mert a Rangadó.hu információi szerint a háttérben meg volt beszélve, hogy minimum négy gól lesz a találkozón. Úgy értesültünk, a Kispest-Honvéd, a Haladás, a Kecskemét, a Békéscsaba és a REAC egykori játékosa, a Csepel jelenlegi edzője, Gabala Krisztián tudott erről, és a barátnőjével együtt fogadott is rá 200-200 euróval. Az már csak a hazai fociközeg és az egész bundaügy karikatúrája, hogy ezzel a sikeres fogadással is csupán a feltett összeg dupláját nyerték, tehát 400-400 eurót, ami nem mondható valami nagy összegnek… Úgy értesültünk, ők is a múlt héten napvilágra került hét új gyanúsított között vannak.

Megkerestük Gabala Krisztiánt, aki jelenleg az NB III-as Csepel FC vezetőedzőjeként dolgozik, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Az talán a fenti vázlatos tudósításból is kiderült, hogy mindez nem működött volna a játékvezetők nélkül. Nos, ezen a találkozón is a jól ismert bírótrió végezte áldásosnak nem mondható tevékenységét: M. Tamás, Lengyel Kolos és Cs. János. Ők azok, akiket már több hazai és nemzetközi meccs eredményének befolyásolásával gyanúsítanak.

Ezek után felvetődik a kérdés: vajon az ügyészség tényleg a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közli a gyanúsítottak neveit, és hogy mely mérkőzések érintettek, vagy azért, mert immár a Felcsút csapata is belekeveredett a bundaügybe?

U19 I. osztály, Kiemelt-bajnokság, 2010–2011, 9. forduló

Vasas Utánpótlás Labdarúgó Kft. – Felcsút SE 3-1 (2-0)

Fáy utca. Játékvezető: Mocsári (Lengyel, Csák)

Vasas: Steer – Ferkó Á., Kárpáti, Nyéki, Szilágyi Á., Mohácsik, Mészáros R., Juhász D., Makszimovics, Boda, Lucz. Cserék: Vámos, Klavács, Gyarmati, Németh B., Klujber. Edző: Isa Gábor

Felcsút: Mikola – Barta, Tar, Sárközi, Nagy Zs., Papp M., Király P., Markos, Szabó D., Gajdos Zs., Tóth T. Cserék: Vakulya, Nagy Á., Németh A. I., Rakics. Edző: Varga Károly

Gólszerzők: Boda (tizenegyesből 45+1.), Lucz (45+3.), Klavács (98.), illetve Papp M. (75.)

Kiállítva: Mészáros R. (55.), Ferkó Á. (75.), illetve Nagy Zs. (25.), Varga k. (edző 53.), Király P. (78.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik