Hírek

Befejezte a nyomozást a főügyészség

Befejezte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség a magyarországi bundabotrány kapcsán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken az M1 híradójában Fazekas Géza ügyészségi szóvivő elmondta, hogy az ügyre létrehozott nyomozócsoport a célját elérte, eredményesen dolgozott, és a mandátuma heteken belül lejár, januárban pedig megkezdődik az iratok ismertetése – írja az MTI.

A bundaügyben 42 embert gyanúsítanak, köztük labdarúgókat, bírókat, egy edzőt és egy FIFA-engedéllyel rendelkező játékos-ügynököt. Valamennyiük ellen vesztegetés gyanújával folyik büntetőeljárás. Hárman előzetes letartóztatásban vannak, a többiek szabadlábon védekeznek. A gyanú szerint 33 hazai és nemzetközi futballmérkőzés eredményét manipulálták, amivel több millió eurós kárt okoztak a nemzetközi fogadóirodáknak.

A bűnszervezet tagjai a gyanú szerint nagy összegű fogadásokat kötöttek a nemzetközi fogadóirodák kínálatában szereplő mérkőzésekre, majd lefizették a bírókat vagy néhány játékost, hogy a számukra kedvező eredmény szülessen. Egy-egy mérkőzés befolyásolására 40 és 85 ezer euró közötti összeget költöttek, a nyeremény viszont általában öt-hatszáz ezer euró volt. A fogadóirodákat több millió euróval megkárosító csalássorozatot egy magyar, német, finn nyomozócsoport derítette fel.

Olvasói sztorik