Hírek

Vincze Zoltán is bundagyanús

A Cegléd védőjének személyében megvan a fogadási csalási ügy 42. magyar gyanúsítottja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a magyarországi bundabotrány kapcsán a Központi Nyomozó Főügyészség.

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta, hogy Vincze Zoltán, a Baja volt futballistáját társadalmi szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsítják. Szerdai kihallgatásán a futballista élt a hallgatás jogával, ugyanakkor nem tett panaszt a gyanúsítás ellen.

A játékost a gyanú szerint 2010 októberének végén a bundaügyben érintett bűnszervezet egyik tagja kereste meg azzal, hogy befolyásolják a Baja soron következő mérkőzésének eredményét, amiben meg is állapodtak. Fazekas elmondta, hogy a gyanúsítás nem terjed ki a találkozó tényleges befolyásolására, ám a vesztegetés minősítését a megállapodással kimerítették a felek.

A bundabotrány magyarországi eseményei kapcsán Vincze Zoltán a 42. gyanúsítottként kihallgatott személy.

A Cegléd védőjét korábban szakmai okokra hivatkozva tanácsolták el Bajáról, illetve egyike volt annak az öt Honvéd-játékosnak, akitől hasonló ok miatt vált meg a kispesti klubvezetés. Korábban a Békéscsaba és a Videoton színeiben is szerepelt. Az NB II-es Cegléd együttesében az előző idényhez hasonlóan a jelenlegi szezonban is alapembernek számított.

Olvasói sztorik