NB I

Bunda volt a Paks–Siófok?!

Bundagyanús a Paks és a Siófok hétvégi bajnoki mérkőzése az MLSZ hivatalos partnere szerint!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójában a Paks a Siófok együttesét fogadta. A házigazda 4-1-re nyert, de egyesek szerint nem tiszta körülmények között – írja a FourFourTwo nevű futballmagazin internetes kiadása.

A vendégek sokáig jól tartották magukat, a 73. percig 0-0 volt az állás, ám amikor elérkezett a hajrá, amikor már elérhető közelségbe került az egy pont, a Siófok egyszerűen összezuhant, és mindössze 11 perc alatt négy gólt kapott. A hajrában egy kezezésért járó tizenegyesből szépített ugyan Horváth Károly csapata, de a jól alakuló mérkőzés végül kiütéssel végződött számára.

A találkozó összefoglalója felkerült a legismertebb videómegosztó oldalra is, ahol a hozzászólók óvatosan arra utalnak, hogy a siófoki védelem nem állt a helyzet magaslatán. Nos, nekünk nem tisztünk állást foglalni a kérdésben, és kívülről mindig nehéz az ilyet megítélni, de kétségtelen, hogy néhány szituációban (főként a második és a negyedik gólnál, erre céloznak amúgy a hozzászólók is) egy picivel határozottabb védekezéssel elkerülhetőek lettek volna a paksi gólok.

Természetesen ilyen rövid idő alatt ennyi gólt kapni a koncentráció hiányára is visszavezethető. Ennek lehet szakmai és mentális oka, csakhogy a gyanú azért lehet életszerű, mert a fogadási csalások tipikus esete, amikor egy manipulált mérkőzésen sokáig egyáltalán nem, vagy csak kevés találat születik, ám az utolsó percekben sorra esnek a gólok. Egy internetes fogadóportálon – ahol online lehet fogadni a meccs alakulására – az egekbe szöknek a szorzók ilyenkor.

Ezen a mérkőzésen az utolsó 19 perc alatt ötször volt eredményes a két csapat. Tegyük hozzá, hogy ezen elmélet szerint a kedd esti Real Madrid – Manchester City Bajnokok Ligája-rangadó is bunda lehetett, hiszen a 69. percig 0-0 volt, aztán 21 perc alatt öt gól született.

Horváth Károly, a Siófok edzője az FFT-nek úgy nyilatkozott, amíg hivatalos értesítést nem kap arról, hogy a találkozó gyanús, nem kíván reagálni a vádakra. Ha viszont ez megtörténik, elmondja a véleményét az ügyről – szögezte le.

További érdekesség az ügyben, hogy a FourFourTwo augusztus végén a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos partnere lett, mivel a futballmagazin magyar kiadása együttműködési megállapodást kötött az MLSZ-szel.

Sport Zoltán szerint…

Hagyományos rovatunkban a Rangadó.hu szakértőjeként a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán értékelte a látottakat. Első ránézésre nem volt gyanús számára a meccs, de hétfői blogbejegyzésében már részletesen foglalkozott a történtekkel. Érdemes egy pillantást vetni rá!

Olvasói sztorik