NB I

Lecsapott előző csapatára

Simon Attila három góljával a Paks hazai pályán 4-1-re verte a nyeretlenül sereghajtó Siófokot az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 7. forduló
MVM Paks – FGSZ Siófok 4-1 (0-0)
Paks, 500 néző. Játékvezető: Szilasi
Paks: Csernyánszki – Heffler T. (Bartha, 79.), Éger, Fiola, Szabó J. – Sifter, Sipeki – Bori (Vayer, 69.), Lázok, Kulcsár D. – Tököli (Simon A., 57.). Edző: Tomiszlav Szivics
Siófok: Kurucz – Mogyorósi (Kiss Zs., 79.), Nyári, Fehér Zs. (Fodor M., 35.), Fejes – Kecskés T. – Horváth B. (Molnár M., 69.), Kiss M., Gál A., Pál Sz. – Zamostny. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Vayer (73.), Simon A. (75., 80., 87.), illetve Pál Sz. (tizenegyesből 92.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidő rendkívül gyenge futballt hozott, a Paks erőlködött, de a siófoki védelem könnyedén hárította a próbálkozásokat. Sőt, a vendégek néhány veszélyes kontrát is vezettek. A szünet után sokáig nem változott a játék képe, aztán a csereként beállt Vayer Gábor egy remek átlövéssel vezetéshez juttatta a Paksot. Nem sokkal később a másik cserejátékos, Simon Attila is betalált, majd még kétszer bevette a kaput. A végén a Siófok büntetőből szépített. Tomiszlav Szivics irányításával második bajnokiját is megnyerte a Paks.

– Két nem túl jól rajtoló csapat felszült egymásnak, mindkettő négy-kettő-három-egyes szerkezetben, bár a Siófokiak ezt négy-egy-négy-eggyé változtatta – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán. – Az első félidő majdnem unalomba fulladt, a fiam többször felriasztott, és rám szólt, hogy figyeljek, mert nekem ezzel a meccsel feladatom van, hiszen elemeznem kell! A Paks mezőnyfölényt harcolt ki, dominált a játékban, és sok lehetősége lehetett volna a rosszul védekező és kinyíló Siófok ellen. A hazaiak eredményesek lehettek volna a mélységi passzokkal, de gyenge százalékban használták ki ezeket, sok volt a rizikó nélküli, szélességi passz, ezért túl sok helyzete nem volt a Paksnak, nem tudtak akkora fölényt kialakítani, amekkora előzetesen várható volt. A siófokiaknak kontrákból egy-két lehetőségük volt, de ezzel együtt is gyenge színvonalú volt az első félidő. Megrémültem, hogy a második felvonást is meg kell néznem.

Fehér Zsolt megsérült, tehát a vendégek egyik belsővédője kiesett. Horváth Károly azt mondta, hogy ez megbontotta a védelmet.

– Ezzel nem értek egyet, hiszen nem kiállításról volt szó, hanem cseréről, az új embernek fel kellett volna vennie ritmust – kommentálta a kényszerű változtatást Sport Zoltán. – Szivics mester cseréi döntöttek, remekül nyúlt bele a meccsbe, hiszen Vayer Gábor gólja után a Siófoknak bontania kellett a szűk védekezését, és meg is voltak lehetőségei, de nem éltek velük. Simon Attila klasszikus mesterhármasával megérdemelten ütötte ki ellenfelét a Paks. A játék képében ez nem volt benne, a házigazda nem játszotta azt az első félidőben, amit ezzel a játékoskerettel kellett volna. Vayer gólja varázsütésre megváltoztatta a csapatot, de a győzelemhez kellett Simon ragyogó teljesítménye is. A Siófoknak nagyon nagy problémái vannak, hiszen hét forduló után mindössze egy pontja van. Kellemetlen helyzetbe kerülnek, ha nem változik valami! Többet kell vállalniuk előre, a védekezésüket pedig jobban össze kell rakniuk. A Paks a második félidőben mutatott játékkal közelebb kerülhet az élbolyhoz, és ismét stabil középcsapattá válhat.

Olvasói sztorik