Hírek

A gólok bizonyítják, hogy jó formában van

Zamostny Balázs úgy érzi, jó döntést hozott, hogy átigazolt.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Erre a szezonra kölcsönadta az Újpest FC az FGSZ Siófoknak a húszéves Zamostny Balázst. A támadó nem sokat teketóriázott, érkezése utáni első bajnokiján betalált a Videoton kapujába, ráadásul azt követően a Pécs ellen is gólt szerzett a Ligakupában. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy nagyjából ilyen bemutatkozásról álmodott, habár a várt eredmények nem társultak a gólszerzés mellé. Úgy érzi, jó közegbe került, és próbál minél több góllal hozzájárulni csapata eredményes szerepléséhez.

– Miért döntött úgy, hogy Siófokra szerződik kölcsönben?
– A felkészülést Újpesten kezdtem, az első fordulókban még játszottam is, de aztán kikerültem a csapatból és a menedzseremmel úgy döntöttünk, hogy a több játéklehetőség reményében kölcsönben elszerződök valahová – mesélte Zamostny Balázs a Rangadó megkeresésére. – Több alternatíva is kínálkozott számomra, de Siófokon éreztem leginkább, hogy jó esélyeim vannak a csapatba kerülésre. Három és fél éves szerződés köt a fővárosiakhoz, mondhatom, hogy talán hosszabb távon számítanak rám, de most itt a Balaton partján kell kamatoztatnom a tehetségemet. Úgy érzem, jó döntést hoztam.

– Rögtön az első bajnokin betalált a Videoton ellen, sőt a Pécs elleni Ligakupa-találkozón is gólt szerzett. Így képzelte el a debütálását?
– Nagy örömömre szolgált, hogy mindjárt az első bajnokin betaláltam, sőt a Pécs ellen is sikerült gólt szereznem, ami bizonyítja talán, hogy jó formában vagyok. Ennél nagyobb siker már csak az lett volna, ha ezeket a mérkőzéseket megnyertük volna.

– Hogy tetszik a siófoki közeg?
– Eddig nagyon pozitívak a benyomásaim a csapatról, mindenki próbál segíteni, ezért úgy érzem, hogy nagyjából sikerült is beilleszkednem. Maga a város is nagyon tetszik, nincs akkora nyüzsgés, mint nyáron, de úgyis a focira kell koncentrálnom.

– Melyik ország bajnokságában próbálná ki magát leginkább?
– Minden fiatal magyar labdarúgó vágya egy külföldi szerződés. Az angol és a spanyol bajnokság tetszik legjobban, előbbiben a fizikális tényezők dominálnak, utóbbiban pedig inkább játsszák a futballt. Egyébként a kedvenc játékosom Cristiano Ronaldo, úgyhogy ezért a Real Madridnak szurkolok.

Olvasói sztorik