NB II

Gyors Lengyel-bemutatkozás

Csütörtökön érkezett a viharsarkiakhoz, és szombaton már játszott is a fiatal védő.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Vasas, MTK, Haladás, majd az elmúlt idényben Siófok. Ezek voltak Lengyel Dániel állomáshelyei, eddigi pályafutása során, de a múlt héten kiderült, távoznia kell a Balaton-partiaktól. Nem volt könnyű helyzetben, hiszen pénteken ért véget az átigazolási időszak, de végül bejelentkezett érte az NB II Keleti-csoportjában a bajnoki címre pályázó Békéscsabai Előre 1912 SE. A 23 éves védő csütörtökön csatlakozott a viharsarkiakhoz, de a szombati meccset máris végigjátszotta. A bemutatkozása nem sikerült valami fényesen, hiszen a nagy rivális Mezőkövesd 4-2-re győzött a csabaiak otthonában.

A Rangadó.hu érdeklődésére Lengyel Dániel elmondta, jó csapatnak tartja új együttesét, de ezúttal pechesek voltak. Hozzátette: a siófoki időszakot egyénileg mindenképpen hasznosnak tartja.

– Mikor tudta meg, hogy nem maradhat Siófokon?
– Hétfőn szóltak közvetve, mert akkor nem volt edzés, személyesen pedig kedden közölték, hogy nem számítanak rám a jövőben, szépen fogalmazva… Akkor derült ki, hogy leigazolták a helyemre Deák Istvánt, akinek akkor jöttek meg a papírjai – mesélte a Rangadó megkeresésére Lengyel Dániel. – Ekkor kezdtünk intézkedni, az átigazolás pedig péntekig tartott. Horváth Károly szakmai indokokra hivatkozott, szerintem nem volt előzménye a dolognak. Az ember érzi, ha mellőzöttség van. Bár az utolsó két meccsen már a keretben sem voltam, de ilyen mással is előfordult már.

– Hogyan tekint vissza a siófoki időszakra?
– Nem volt könnyű, hiszen minden évben új csapat formálódik a klubnál. Tavasszal megszereztük a kilencedik helyet, ami nagyon jó eredmény. Én személy szerint fejlődtem, 19 meccset játszottam, ami jót tett, hiszen mégiscsak az NB I-ről van szó. Ugyanazt a teljesítményt tudtam hozni most is, mint tavaly, a kilencedik helynél, de ez most a klub szerint kevésnek bizonyult.

– Milyen közegbe, csapatba került Békéscsabán?
– Nem tudom, milyen volt a háttér korábban, de most teljesen rendezett viszonyok vannak. Van egy cél, a feljutás, vagy legalább bajnokesélyes csapat kialakítása, ezért igazoltak külföldieket is. Csak csütörtökön értem ide, de szombaton már játszottam!

– Milyen volt a Mezőkövesd elleni mérkőzés?
– Elég érdekes meccs volt, amelyen négy-kettőre győztek a vendégek. A Mezőkövesd bátran lőtt kapura, és mivel a lepattanó labdákra ők értek oda előbb, hat próbálkozásból négyszer betaláltak. A vége felé kezdtünk feléledni, a csapat tartását mutatja, hogy sikerült két gólt szereznünk. Erős csapatunk van, de most pechesek voltunk.

Olvasói sztorik