Hírek

Kimondott céljaik nincsenek

Az U21-válogatottban gólt is szerző Fiola Attila szerint az új érkezőkkel jelentősen megerősödött klubcsapata.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Fiola Attila karrierje töretlenül ível felfelé. Nyáron az elmúlt szezon legjobb játékosának választották a szurkolók Pakson, az U21-válogatottban hétfőn gólt szerzett Liechtenstein ellen, és minden bizonnyal klubcsapatában az új vezetőedző, Tomiszlav Szivics irányításával is alapember lesz. A 22 éves hátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy az újonnan érkezőkkel erősödött a paksi gárda, a következő, Siófok elleni bajnokin pedig nem is lehet más céljuk, mint a három pont otthon tartása.

– Hogyan értékeli az utánpótlás válogatott legutóbbi két Európa-bajnoki selejtezőjét?
– Mindkét meccs különböző volt. Az írek elleni volt a nehezebb, többet kellett védekeznünk, míg Liechtenstein ellen szinte végig támadtunk, ott az ő védekezésük feltörésével kellett megbirkóznunk. Szerencsére sikerült betalálnom, sőt egy másik gólt is szereztem, csak azt les miatt érvénytelenítették. Összességében elégedett vagyok a csapat és a saját teljesítményemmel is, persze mindig van hova fejlődni – mesélte a Rangadó megkeresésére Fiola Attila.

– Az új edzővel és az új játékosokkal erősödhet a Paks?
– Eddig csak három napot edzettem Szivics mesterrel, de jók a benyomásaim. Bori Gábor és Lázok János pedig remek labdarúgók, biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesznek a csapatnak, egyértelműen erősödtünk velük. Kimondott céljaink nincsenek Pakson, minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtani. Mi játékosok ezen leszünk, aztán majd a bajnokság végén meglátjuk, ez mire lesz elég.

– A következő fordulóban a nyeretlen Siófokot fogadják. Kötelező a győzelem?
– A kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek. Azonban a Siófok ellen valóban csak a három ponttal lennénk elégedettek, így mindent el fogunk követni, hogy győztesként hagyjuk el a pályát. Szeretnénk felzárkózni a tabellán, úgyhogy szükségünk van a sikerre.

Olvasói sztorik