NB I

Csak jobb csapatba menne

Fiola Attila megtisztelőnek tartja, hogy a szurkolók többsége őt látta a csapat legjobb játékosának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kétségkívül remek szezont zárt Fiola Attila. A 22 éves védő alapembere volt a bajnokság hatodik helyén végző MVM Paksnak, ráadásul a klub honlapján a szurkolók az év legjobb játékosának választották. A Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, elsősorban külföldre vágyik a későbbiekben.

– Milyen érzés, hogy a szurkolók megválasztották a legjobb paksi játékosnak?
– Mindenképpen örömmel tölt el. Megtisztelő, hogy ilyen fiatalon kiérdemeltem ezt a címet, ráadásul a szurkolók inkább a támadókat kedvelik, ebből a szempontból is értékes, hiszen én hátvédként játszom. Az utóbbi két évben Böde Dánielt választották meg, most is vele voltam nagy versenyben – mesélte a Rangadó megkeresésére Fiola Attila.

– Ha már a Ferencvárosba igazoló Bödét említi… Ha az ő helyében lenne, átigazolna egy nagy múltú, de az utóbbi években gyengélkedő együttesbe?
– Valószínűleg nem mennék. Csak olyan csapathoz szerződnék, amely előrelépést jelentene nekem. Most is van néhány ajánlatom, de nem hiszem, hogy váltanék. Elsősorban külföldre mennék majd, de ahhoz még fejlődnöm kell.

– A múlt héten kezdődött a felkészülés Pakson. Hol tart most a munka?
– Az előző héten még ráhangolódó edzéseket végeztünk napi egy alkalommal. Most már többnyire naponta kétszer tréningezünk. Az állóképesség, illetve az erőnlét javítása szerepel a programok között, de már labdás gyakorlatok is vannak. Jövő héten pedig már a Kecskemét valamint a Ferencváros ellen tervezünk edzőmérkőzéseket.

– Elég kevés volt az idő a bajnokság vége és az alapozás kezdete között. Sikerült kipihenni a fáradalmakat?
– Valóban, mindössze három hét volt a holtszezon, ráadásul ebből én tíz napot az U21-válogatottal töltöttem. Nyaralni most nem voltam, de otthon, családi környezetben jutott idő a pihenésre is.

Olvasói sztorik