Hírek

A falusi bunda

Szponzort ígért, ingyen dolgozott a tréner, aki egy Ladánybene–Solt megye I-es meccs miatt került az ügyészség látókörébe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu értesülései szerint Vizteleki Jánost, a Solt korábbi edzőjét gyanúsítja az ügyészség azzal, hogy részt vett a Ladánybene–Solt megye I-es mérkőzés eredményének manipulálásában. Ahogy az a korábban közölt „szégyenlistánkról” is kiderült, ez a legalacsonyabb osztályú mérkőzés, ami a Központi Nyomozó Főügyészség látókörébe került.

De ki is az a Vizteleki János? Néhány szemelvény a pályafutásából.

A Bács-Kiskun megyei első osztály ezüstérmese, az Orgovány a következő szezont a megyei harmadosztályban kezdi. A csapat edzője, Vizteleki János átigazol Soltra, és viszi magával a fél csapatot, de érkeznek futballisták Kiskőrösről, Bácsalmásról és Ladánybenéről – tudósított a kesport.hu solti szerepvállalásáról 2010 júliusában.

Az állítólagos bundameccset egyébként 2011. április 23-án játszották, ekkor Vizteleki már nem volt a soltiak edzője, Maglódon vállalt munkát. Ez a szerepvállalása nagy vihart kavart akkoriban.

– Pusztán anyagi okok miatt menesztettek Maglódon – mondta Nahóczky Attila az nb3.hu-nak. – Nem értettünk egyet több dologban sem. Előkerült egy önjelölt, magát edzőnek nevező személy, aki ingyen vállalta a munkámat és állítólag még szponzort is hoz Maglódra. Vízteleki Jánost nem ismerem, de úgy érzem, amit tett az etikátlan dolog és ledegradálja a szakmát.

A tréner 2011. január 14-én tett nyilatkozatában Viztelekiről beszélt. A bundagyanúba keveredő edző egyébként pályafutása legjobb eredményét érte el Maglódon, második lett az NB III-ban. A nagy menetelés közben vállalhatott szerepet, Magyarország eddigi egyetlen (?) falusi bundájában…

– Engem folyamatosan, sorozatban támadások értek különböző fórumokon, és úgy éreztem akkor, lehet, hogy szélmalomharcba kezdtem. Aztán ezen túltettem magam és folytattam a megkezdett munkát – nyilatkozta panaszosan a 42 éves Vizteleki. Folytatta, de nem sokáig. Akkor sem lett azonban állástalan, amikor lemondott, hiszen ismét a megye I-be került, a Harta edzője lett. Megint összejött neki egy ezüstérem, de egy szezonnál tovább ott sem maradt, napjainkban már a csoporttárs Hetényegyházi SC vezetőedzője.

Bár gyanúsítás alatt áll, a csepeli Gabala Krisztiánhoz hasonlóan ő is vidáman dolgozhat, és nem fogják kitalálni, hányadik helyen áll jelenlegi csapatával? Hát persze, hogy a második! Amolyan „ezüstember” ő, de vajon mit szól ehhez a másik két gyanúsított edző, Aczél Zoltán és Erős Károly, akik hónapok óta el vannak tiltva a munkától?