Hírek

Bundaügy: felfedik a bizonyítékokat!

Már a labdarúgást övező fogadási botrány tárgyalásaira készül a Központi Nyomozó Főügyészség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 2011 nyarán kirobbant ügyben 33 mérkőzést vizsgálnak, 50 elkövetőt gyanúsítanak, február 22-én azonban lezárul a nyomozati szakasz. A felek az iratismertetésre várnak, ezt a vádemelés, majd a tárgyalás követheti.

Korábban a Rangadó.hu elsőként számolt be arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a hazai bundaügyet „szétszedi”, és lesznek olyan mérkőzések, amelyeket elkülönítve kezel. A Blikk most megtudta, hogy a nyomozók három külön csokorba veszik a meccseket, így próbálják elérni, hogy minél hamarabb jogerős döntés szülessen – írja a napilap pénteki száma.

A per gyorsabban lezárul, ha egy kalap alatt tárgyalják a REAC meccseit, illetve a hazai, valamint a nemzetközi érdekeltségű gyanús összecsapásokat.

– Gazdaságosabban, ésszerűbben zajlódhat le a per, ha bizonyos meccseket kiemelünk, egy kalap alá vonunk. Így nem húzódhat el a procedúra, mivel ugyanazt a csoportot együtt lehetne tárgyalni – nyilatkozta Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője. – Azonos egységbe különítettük el a REAC összecsapá­sait, a hazai, valamint a nemzetközi érdekeltségű találkozókat.

Azt is tudni lehet, az érintettek közül kit melyik összecsapás kapcsán gyanúsítanak. Három gyanúsított, Kenesei Zoltán, Horváth Gábor és Lázár Mátyás neve az összes csoportnál felmerül, de Aczél Zoltáné is megtalálható két ágon. Az azonban még nem biztos, hogy valóban tárgyalják az ügyeket!

– Az iratismertetés most zárul, a jogi képviselők itt tudhatják meg, hogy mivel, milyen bizonyítékok alapján gyanúsítjuk védencüket. Ezt követően az ügyészség elkészíti a vádiratot, erre legfeljebb kilencven nap van. Itt három eset képzelhető el: a gyanúsított ellen vádat emelnek, megszüntetik az eljárást, de lehetnek olyanok is, akikkel szemben bizonyos gyanú fennmarad, egy másik pedig nem – vázolta a menetrendet Fazekas Géza.

A vádemelések után következik a bírósági szakasz, a tárgyalások késő ősszel, legkésőbb decemberben kezdődhetnek el.

Olvasói sztorik