NB I

Lipcsei Betta a Bet365-ön fogadott

Gabala Krisztián is ott játszott, ezért bukott le. A szépségkirálynőnél nem vizsgálódtak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő délelőtt a Rangadó.hu beszámolt róla, hogy Horváth Gábor a REAC, a Diósgyőr és a Siófok korábbi labdarúgója, a bundaügy koronatanúja, két gyanúsítotti meghallgatásán is azt állította, hogy akkori kedvese, Lipcsei Betta, a népszerű modell, tévés műsorvezető tudott a 2008. november 9-én lejátszott Siófok–ZTE (1-4) mérkőzés manipulálásáról, sőt miután ő maga is megfogadta a meccset, kérte a csalástól elállni akaró Horváthékat, hogy mindenképpen befolyásolják az összecsapást.

Lipcsei Betta a fourfourtwo.hu oldalon perrel fenyegette honlapunkat, és közleményt ígért, melyben elmondja álláspontját. Ez végül elmaradt, igaz a Nemzeti Sportnak Lipcsei már azt mondta, nem tartja akkora horderejű dolognak az esetet, hogy közleményt adjon ki. Ebben nyílván az is szerepet is játszhatott, hogy honlapunkon még azt is közöltük, az egyik kötet nyomozati irat mely oldalán található Horváth vallomása.

Megszólalt az ügyészség helyettes szóvivője is. Nagy Andrea azt állította, cikkünkben csúsztatások vannak, arról azonban, hogy mik azok, nem beszélt. Az nb1.hu munkatársa is érdeklődött az állítólagos csúsztatásáról. Nem járt sikerrel. Nagy Anna azt mondta: nem árulhatja el.

– Sem Détári Lajos, sem Lipcsei Betta nem szerepelt a múltban, és jelenleg sem szerepel gyanúsítottként a bundaügyben. Gyanúsítani ugyanis azt lehet, aki ellen a nyomozás során annyi adat merült fel, amennyi elegendő az alapos gyanú megállapításához – mondta Nagy Anna a portálnak.

A Rangadó.hu információi, és rendelkezésére álló okirati bizonyítékok alapján Lipcsei Betta esetében az ügyészség meglehetősen nagyvonalú volt, amikor a „felmerülő adatokat” gyűjtötték. Horváth Gábor ugyanis vallomásában azt is elmondta, hogy korábbi kedvese a bet365-nél fogadta meg a meccset. Az általunk ismert iratokból az derül ki, az ügyészség nem nézett utána Horváth állításának. Nem úgy Gabala Krisztián és kedvese esetében, akik ugyanennél a fogadóirodánál játszották meg a 2010-ben lejátszott Vasas–Felcsút U19-es meccset. Fogadási portfoliójuk megvizsgálása után lettek gyanúsítottak.

A Rangadó információi szerint Détári Lajosnál ugyanez a helyzet, az ő esetében sem vizsgálták, hogy valóban fogadott-e. Az ügyészségnek abban teljesen igaza van, hogy meggyanúsítani csak azt lehet, akivel szemben alapos a gyanú, az viszont más kérdés, hogy vannak, akik esetében elég volt egy vallomás, hogy vizsgálódjanak, másoknál ettől eltekintettek, így alapos gyanúról sem lehetett beszélni.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Olvasói sztorik