NB I

PMFC Nagycirkusz

„A pályán semmivel nem tűnt ki a Pécs, csak azzal, ami a háttérben történt.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Téli szünet van az OTP Bank Ligában, a csapatok túl vannak a bajnoki szezon felén, plusz két fordulón. A meccsmentes hónapok az értékelés, a számvetés időszakát jelentik. A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán is elkészítette csapatokra, klubokra lebontott visszapillantóját, amelynek tizennegyedik fejezetében a gyakori edzőváltásokról elhíresült Pécsi MFC szerepel.

A könyvmágnás Matyi Dezső prominens személyiség, és úgy tűnik, az utóbbi években elkezdett érteni a labdarúgáshoz is. Mióta ő a tulajdonos, nagyjából a nyolcadik edzőt fogyasztja a csapat. Volt Botos Antal, Nagy Tamás, Várhidi Péter, Róth Antal, Kiss László, Mészáros Ferenc, de igazándiból senki nem tudott alkotni. Bár Mészáros felvitte az együttest az élvonalba, Várhidinek pedig olyan költségvetés állt rendelkezésére, ami a spanyol liga aljára is elég lenne. Ami Pécsett történik, az számomra nagycirkusz…

Pécsi MFC-Matias

14. helyezett

17 mérkőzés

4 győzelem

7 döntetlen

6 vereség

Gólok: 17-21

19 pont

Supka Attilát hatalmas reményekkel szerződtették, megkérdezték tőle: mi a kívánsága? Hol szeretne lakni, milyen autót kér, mennyi benzint, és milyen játékosokat? Jöttek a Honvédtól, jött Bodnár László, és jöttek légiósok, kifejezetten a vezetőedző kérésére. Vagy csak úgy kommunikálták kifelé, és közben azt is szem előtt tartották, mi a jó a menedzsereknek?! Soha nem áll össze a keret, pedig Pécsett nagy számban vannak gyerekcsapatok. Elég csak az ott nevelkedett Nagy Olivért vagy Wittrédi Dávidot említeni, de ebből és a nagy pénzekből sem alakul ki egy jó képességű keret. A feljutás óta szinte a teljes keretet kicserélték. Látjuk a tizennegyedik helyet, ez a dolog szakmai része, ami Supka tragikomédiájával végződött. Magyar bohózat: nem mond le, majd lemondatják, de nem akar elmenni, vagy pénzhez akar jutni. És legyünk őszinték: aki kidobja az edzőt, az fizesse is ki, mert ő szerződtette! Abban az esetben nem, ha a szakvezető részegen tántorog be az edzésre, vagy egyáltalán nem is megy, vagy mondjuk a kapust a jobboldali támadó helyén játszatja. De Supkára nem ez jellemző, tehát a kifizetés mellett kellett volna döntenie Matyi Dezsőnek.

Márton Gábor egy ikon Pécsett, az ő belépése azért is érdekes, mert Kozármislenyben alkotott, kíváncsian várom, az új szakmai stáb a PMFC-nél mit tud alkotni. Az biztos, hogy a játékoskeretben jóval több van, és lesznek megint igazolások. De talán észreveszik, nem az a fontos, hogy tíz játékost igazoljanak, hanem hogy posztokra erősítsenek és beépítsenek fiatalokat. Akkor talán képesek lennének a klub hírnevéhez méltóan szerepelni.

A szakmáról azért nem lehet beszélni, mert egy-két jó eredmény után jött a hozsannázás, a vereségek után meg a harc: kirúgom, nem rúgom, szakmai igazgatót hozok fölé. Nem érdemes a szakmáról beszélni, nem érdemes azt elemezni, miért lett tizennegyedik a csapat. Nem érdemes elemezni a játékrendszert és keresni az extrákat, mert a pályán semmivel nem tűnt ki a Pécs, csak azzal, ami a háttérben történt.

Olvasói sztorik