NB I sport

Miért nyolcadik a Kaposvár?

Ha tartani tudják az elmúlt fél szezonban látott szintet, az idény pozitív meglepetéscsapatává válhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Téli szünet van az OTP Bank Ligában, a csapatok túl vannak a bajnoki szezon felén, plusz két fordulón. A meccsmentes hónapok az értékelés, a számvetés időszakát jelentik. A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán is elkészítette csapatokra, klubokra lebontott visszapillantóját, amelynek nyolcadik fejezetében a középmezőny oszlopa, a Kaposvár szerepel.

A szezonkezdet előtt évek óta mindig arról beszélnek a szakmabeliek, hogy a két kieső közül az egyik a Rákóczi lehet. Miért van ez? Azért, mert a kaposváriak őszintén elmondják, hogy a költségvetésük hiányos, vagy legalábbis elgondolkodtató, honnan lesz meg az anyagi fedezetük a bajnokság végéig. Az volt a politikájuk, hogy összejött egy igazán jó csapat, amellyel a dobogós közelébe kerültek, de ezt követően mindig eladtak játékosokat, és ebből a pénzből próbáltak élni. Évről évre építkezve viszont nehéz állandósítani az élmezőnybeli pozíciót.

Kaposvári Rákóczi FC

8. helyezett

17 mérkőzés

6 győzelem

5 döntetlen

6 vereség

Gólok: 17-20

23 pont

Az anyagi bázis miatti panaszkodásuk megszűnt, és ez szimpatikus dolog, bár én sejtem, hogy továbbra is nehéz dolguk van. Az elmúlt félévben remek játékot és eredményeket produkáltak, amelynek jutalma a tiszta középmezőnyt jelentő nyolcadik hely. Az MTK bravúros szereplése mellett a Fradit emeltem még ki, de ide tartozik a Kaposvár eredménye is, amelyet szintén nagyon pozitív meglepetésként említenék. Tavalyi utolsó bajnoki meccsükön az ötös vereségszériáját lezáró Debrecen győzni tudott a Rákóczi ellen, amely ezt a mérkőzést leszámítva abszolút az élmezőny felé kacsingatott.

Úgy tűnik, Prukner László ismét nagyon jól megtalálja a hangot a vezetőkkel és a játékosokkal. Támadásban és védekezésben együtt mozognak a somogyiak, akiknek Lubos Hajdúch személyében olyan kapusuk van, aki bravúrokra képes. Támadásban gyors csapatnak tűnik a Kaposvár, akárhány mérkőzésüket néztem és elemeztem, gyorsak voltak a védekezésből való átmenetek támadásba. A labdavesztés utáni védekezést ellenféltől függően fönt vagy visszazárva kezdték, de taktikusan, gyors támadófutballt mutattak be, jó csapatmunkával és lelkesedéssel.

A légiósaik most nem Alves- és Nikolics-szintűek, de hoznak egy jó átlagot, fizikálisan és mentálisan rajta vannak a magyar bajnokságon, az edző által kért csapattaktikai dogokat teljes mértékben betartják. Kell egy-két kiemelkedő futballista, mint Balázs Benjámin és Oláh Lóránt. Előbbi utánpótlás-válogatottá nőtte ki magát, utóbbi visszatért, ismét élvezi a bizalmat, sztárként kezelik, amit a játékával meg is hálál. ők a fazonszabászok, akikre az ellenfél jobban odafigyel. Összességében a nyolcadik hely kiváló eredmény, a kiesés veszélye nem fenyegeti a csapatot, éppen ebből kifolyólag, ha stabilizálni tudják az anyagi hátteret, jó felkészüléssel meg tudják tartani az elmúlt fél szezonban látott szintet, az idény pozitív meglepetéscsapatává válhatnak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!