NB I

Miért kilencedik a Paks?

Az őszi idény végén is színtelen-szagtalan volt az együttes, amely előrefelé nem annyira állt össze...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Téli szünet van az OTP Bank Ligában, a csapatok túl vannak a bajnoki szezon felén, plusz két fordulón. A meccsmentes hónapok az értékelés, a számvetés időszakát jelentik. A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán is elkészítette csapatokra, klubokra lebontott visszapillantóját, amelynek kilencedik fejezetében a várakozásoknál gyengébben teljesítő MVM Paks szerepel.

MVM Paks

9. helyezett

17 mérkőzés

5 győzelem

8 döntetlen

4 vereség

Gólok: 24-19

23 pont

Bár a téli szünetben a kilencedik helyen állnak, de az őszi időszakban komolyabb bajban is voltak. A szezont úgy kezdték, hogy mindenki a szokásos erős közép- vagy élcsapatnak gondolta őket, hiszen továbbra is stabil az anyagi hátterük, egy állami cég van mögöttük. A játékoskeretet figyelembe véve úgy tűnt, ez a társaság ugyanazt az utat járhatja be, amit két évvel ezelőtt a nemzetközi porondra kijutó csapat. De nem így alakult…

Tomiszlav Szivics szerepvállalása után teljesen más arcát mutatta a csapat, amely egységesebb lett. Nagyon sok a döntetlenjük, nekik a legtöbb a mezőnyben, de az egy pontok nem sokat érnek. Mivel Szivics kedveli a támadófutballt, és olyan játékosok álltak rendelkezésére, mint Tököli Attila, Bartha László, Kulcsár Dávid, Sipeki István, Lázok János és Eppel Márton, olyan játékot, olyan támadófocit vártam, mint a régi Kecskemét esetében. Ehhez képest még az őszi idény végén is színtelen-szagtalan volt az együttes, amely előrefelé nem annyira állt össze. Voltak kiugró eredmények, például a DVSC legyőzése idegenben, de otthon sokszor ikszeltek. Az eddigi teljesítményük azt mutatja, hogy ahol most vannak, oda is valók.

Persze, a döntetlen egyben azt is jelenti, hogy nem kaptak ki, nem pofozógépek, mint a Siófok, a négy vereség pedig nem sok, a Videotonnak és a Debrecennek is több van. Ez nem rossz teljesítmény, de az öt győzelem kevés ahhoz, hogy eljussanak oda, ahova várják a csapatot. A támadójátékon van mit javítani, Szivicsnek ez lesz az első felkészülése, arra lehet számítani, hogy a társaság az általa elvárt fizikális állapotba kerüljön. Szakmailag nem volt ildomos megjegyeznie, hogy a csapat nem volt kimondottan jó erőállapotban, amikor átvette. A védekezésük összeállt, támadó felfogású szélsővédőik is vannak, a játékosállomány tehát adott. Az őszi szezon nem a Paksról szólt, de tavasszal jobb teljesítmény és jobb eredmény várható a részükről.

Olvasói sztorik