NB I

Harsányi már megint távozik?

A múlt héten ismét csatlakozott a PMFC-Matias keretéhez a szlovákiai Harsányi Zoltán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 25 éves csatárnak lejárt a kölcsönadási szerződése a szlovák élvonalban szereplő Spartak Myjavánál. Az ősz során három gólt szerzett a jelenleg kilencedik helyezett együttesben. A napokban betegség miatt nem tudott edzeni, ezért inkább hazautazott Szlovákiába, ám egy-két napon belül visszatér Pécsre – írja a bama.hu. Menedzsere, Juraj Kotleba szerint elsősorban azért jönnek a PMFC-hez, hogy felbontsák a támadó szerződését, elképzelhető tehát, hogy Harsányi úgy távozik a baranyaiaktól, hogy gyakorlatilag sosem kaptunk képet arról, mire is képes valójában, hiszen három bajnoki mérkőzésen összesen 40 percet töltött a pályán tavaly augusztusban.

Négy játékos, Bodnár László, Demjén Gábor, Solomon Okoronkwo és Leon Panikvar már el sem kezdte a felkészülést a PMFC-nél, mert egyikükre sem számít az átalakult szakmai stáb. A klub cégvezetője, Elbert Gábor elmondta, a két magyartól és a szlovéntól közös megegyezéssel már el is váltak. Ez a cél a nigériai Okoronkwo esetében is, akivel egyelőre abban maradt a vezetőség, hogy kereshet magának csapatot.

Első nekifutásra nem lenne könnyű megválaszolni, hogy a pécsi szakmai stábban mostanság ki kicsoda? Supka Attila távozása után Márton Gábor érkezett, méghozzá egyáltalán nem másodhegedűsnek! Ő lesz a főnök, csakhogy neki nincs meg a szakmai igazgatói és a vezetőedzői feladatok ellátásához szükséges pro licence, vagyis papíron nem lehet ő a stáb első embere.

Elbert Gábor kifejtette, hogy Lőrincz Emil lesz a vezetőedző, neki ugyanis megvan a szükséges papírja, az ő feladata az egy szakmai körhöz tartozó három csapat, az NB I-es PMFC, az NB II-es Kozármisleny és az NB III-as PMFC szakmai koordinációja. Mindhárom együttesnek megvan a saját edzője Márton Gábor, Szabó Zsolt és Fekete Tivadar személyében.

Mindezek, és a szabályok értelmében a Pécs-meccsek előtt és után is Lőrincz Emil nyilatkozik majd a sajtónak.

Olvasói sztorik