NB I

Magával viszi a segítőjét is

A Márton Gábort segítő Takács Lajossal immár ötfősre bővült a PMFC szakmai stábjának létszáma.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Márton Gábor irányításával a Kozármisleny SE szinte valamennyi korábbi rekordját megdöntötte. 2011 tavaszán az NB II Nyugati-csoportjának nyolcadik helyén zártak a baranyaiak, akik nagyjából azóta tekinthetők dobogóesélyesnek minden bajnoki rajt előtt. Tavaly a szezon végén ezüstérmes lett az együttes, a mostani téli szünetben pedig a harmadik helyen áll. Márton Gáborral kapcsolatban már nagyon sokszor elhangzott, hogy kvalitásai alapján az NB I-ben a helye edzőként is, kijelenthető, hogy teljesen megérdemelten kap lehetőséget a szívéhez oly közel álló PMFC együttesénél – írja a Kozármisleny honlapja.

Márton Gáborral együtt Pécsre távozik a másodedző Takács Lajos is, aki ugyancsak fontos láncszeme volt az eddigi sikereknek. Ő ugyancsak két és fél évet dolgozott a felnőtt csapat mellett, de azt megelőzően hosszú évekig eredményesen munkálkodott a Kozármisleny utánpótlásában.

Feleki Attila a Kozármisleny FC tulajdonosa, egyben és a PMFC-Matias ügyvezetője a klub honlapján úgy vélekedett, nyilván nehéz örökség átvenni egy jól szereplő csapatot, ami talán csúcsra van járatva, egyben reményét fejezte ki, hogy nagyon gyorsan megtalálják az utódot, aki továbbviszi a megkezdett munkát.

– Ez egy nagyon fontos év a számunkra, hiszen az első hatban maradás a tét, ez pedig még akkor sem lesz könnyű, ha ilyen előkelő helyen állunk. Ugyanakkor, mint minden céltudatos ember, Márton Gábor is azért dolgozik, hogy előrelépjen, magasabb szintre jusson – magyarázta a csapat tulajdonosa. – Az előző év rengeteg gondja mellett is hatalmas sikert értünk el, majd egy teljesen új és fiatal csapattal ez félév alatt újra megtörtént. Ez jól jelzi, az edző személye milyen fontos tényező. Ezért a munkáért Gábor megérdemli, hogy előre tudjon lépni. Sajnos az életben ritkán vannak optimális esetek, így ez sem volt az, azonnali és jó döntést kellett hoznunk, valamint tudjuk, akkor kell élni a lehetőséggel, ha adódik. Ezért úgy döntöttem, Gábort kérem fel a feladatra, amivel a PMFC tulajdonosa is maximálisan egyetértett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik