Hírek

Három pécsi fejesgól

A Pécsi MFC hazai pályán 3-0-ra nyert az NB II-es Kozármisleny SE elleni edzőmérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – Kozármisleny SE 3-0 (1-0)
Pécs, 200 néző. Játékvezető: Bánfai
PMFC. 1. félidő: Molnár P. – Fodor F., Csausics, Balogh B., Nagy J. – Horváth A., Zseljkovics – Bjelanovics, Szatmári L., Márkvárt – Bajzát. 2. félidő: Ivancsics – Nagy J., Lantos, Krejcsi, Fodor F. – Koller, Birtalan – Nagy O., Fröhlich, Horváth Zs. – Grumics. Edző: Márton Gábor, Lőrincz Emil
Kozármisleny: Helesfay (Kurucsai) – Suba, Fellai, Romics, Vég – Zelenyánszki (Karacs), Szabó B. (Kovács A.) – Luka (Berdó V.), Kukics (Schmidt), Nagy D. – Városi (Boda). Edző: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Fodor F. (32.), Grumics (74.), Horváth Zs. (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pécsiek lejátszották első téli felkészülési mérkőzésüket. Az új edző, Márton Gábor éppen előző csapata, a másodosztályú Kozármisleny ellen mutatkozott be a PMFC kispadján. A csípős hideg és szitáló eső ellenére szép számban érkeztek szurkolók a műfüves pálya mellé – tudósít a pécsi klub honlapja. Az edzőpáros számos új és visszatérő játékosnak adott lehetőséget. Ott volt például Birtalan Botond, a 23 éves középpályás, aki korábban megfordult már a Sopron, a Kecskemét, a REAC, a román Liberty Szalonta és FC Bihor Oradea csapatánál, legutóbb pedig a Debrecen játékosa volt. Elbert Gábor cégvezető a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a próbajátékon szereplő fiatallal kapcsolatban még nem dőlt el, hogy szerződést ajánlanak-e neki.

A mérkőzés első részében egyik csapat sem igazán találta a ritmust. Ennek ellenére mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek. A vendégek kontráit azonban Molnár Péter kapus magabiztosan hárította. Az áttörés a 32. percben jött, amikor Zseljkovics baloldali beadását a tisztán maradt Fodor Ferenc bólintotta Helesfay Donát kapujába. Még az első félidőben növelhette volna előnyét a megyeszékhelyi csapat, amikor Márkvárt buktatását követően Bajzát Péter rövid sarokra csavart labdáját nagy bravúrral ütötte ki a Kozármisleny kapusa.

A második játékrészben szinte teljesen új csapat lépett pályára. A gólszerző Fodor Ferenc mellett csak Nagy József maradt a pályán. A 74. percben megduplázta előnyét a házigazda: a kozármislenyi kölcsönből visszaérkezett Fröhlich Roland szögletét Grumics fejelte a hálóba. Hogy a jó sorozat ne szakadjon meg, harmadik találatát is fejjel szerezte a Pécs: a 88. percben Grumics lövése kipattant középre, Horváth Zsolt pedig a vendégek kapujába továbbított (3-0).

A PMFC legközelebb január 19-én, szombaton 13 órától a horvát HNK Cibalia csapatával játszik felkészülési mérkőzést a műfüves pályán.

A Kozármisleny honlapján rendkívül hasznosnak értékelték a szerdai edzőmeccset. Az első félidő szempontból rengeteg pozitívummal szolgált, egyáltalán nem érződött a két csapat közti osztálykülönbség, és helyenként szép megmozdulást láthattunk labdarúgóinktól – írja az NB II Nyugati-csoportjának harmadik helyén telelő baranyai együttes weboldala.

Bár a PMFC volt a kezdeményezőbb, de a vendégcsapat játékosai sem voltak megilletődve, bátran vállalták a cseleket és többször zavart is okoztak a Pécs védelmében. Kimondottan jól mozgott Városi Viktor, aki 45 percnyi játék alatt kétszer találta el a kapufát (egyszer szabadrúgásból) és többször is jól került helyzetbe. Kellemes színfolt volt Nagy Dominik játéka, aki lendületesen, önbizalommal telve futballozott. Ezen kívül nagyon jól zárt a védelem is.

Igazából minden játékost dicséret illet, hiszen a PMFC csupán egy rögzített szituációt követően tudott vezetést szerezni. A második játékrész feléig jól tartotta magát a Kozármisleny, és akcióból nem is igazán alakult ki különösebb helyzet a kapu előtt. A találkozó vége felé már riválisa fölé kerekedett a Pécs, igaz, ekkor a másodosztályú együttes Romics sérülése miatt már emberhátrányban játszott.

Olvasói sztorik