NB II

„Állok elébe!”

Szabó Zsolt szerint tavasszal nem lesz egyszerű megismételni a baranyaiak őszi remeklését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Márton Gábor lett a Pécs edzője. Két és fél év után távozott a Kozármisleny éléről, és mivel rendkívül sikeresen, eredményesen dolgozott, az utódjának nem könnyű dolga. Hamarosan kezdődik a téli felkészülés, ezért az NB II-es csapat vezetői nem tétovázhattak sokat, s gyorsan meg is találták az új vezetőedzőt Szabó Zsolt személyében, aki tulajdonképpen visszatérő szakember. Miután annak idején Kozármislenyből a PMFC másodosztályú U19-csapatához szerződött, veretlenül nyert bajnokságot, és az osztályozók sikeres megvívása után, 2011-ben a korosztályos NB I-be juttatta a baranyai megyeszékhely fiataljait.

A 2012-es őszi szezonban már Kaposváron az élvonalbeli U17-csapatnál tevékenykedett, de örömmel mondott igent a megkeresésre, a Kozármisleny NB II-es felnőtt csapatának vezetőedzői posztjára. Szabó Zsolt a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a helyi körülményekkel tisztában van, tudja, mire számíthat.

– Amennyire nemes, annyira nehéz feladat vár önre…
– Óriási kihívás lesz számomra és a csapat számára is a tavaszi időszak, függetlenül attól, hogy szenzációs őszi szerepésen van túl a gárda Márton Gábor irányításával. Ezt megismételni nem lesz egyszerű, de állok elébe – mondta Szabó Zsolt. – Felelősségteljes, motivált edzőnek tartom magam, s úgy éreztem, ebbe most bele kellett vágnom. A célkitűzés nem változik, az első ötben kell lennünk, de én mindig előrenézek, ezért most csak az első-második hely érdekel. Ilyen a hozzáállásom, és ezt várom el a játékosaimtól is.

– Előny lehet, hogy nem az ismeretlenbe érkezett?
– Három évet dolgoztam a Kozármisleny utánpótlásában, tehát a körülményekkel száz százalékig tisztában vagyok, tudom, mire számíthatok, és abban is biztos vagyok, hogy a segítőim mindent meg fognak tenni, hogy úgy szerepeljünk, ahogy elvárjuk magunktól, és ahogy a szurkolóink elvárják tőlünk.

– Márton Gábor vívmányai közül mit szeretne megtartani, illetve miben akar változást hozni?
– Belecsöppentem ebbe a dologba, mert a megkeresés és megegyezés huszonnégy órán belül történt. Az első gondolatom, hogy ami jól működött, azt meg kell tartani, azon nem szabad változtatni. Ami jó, azt meg kell erősíteni, de ha munka közben szembesülni fogok hiányosságokkal, azokat természetesen kijavítjuk. Legutóbb Kaposváron dolgoztam, az akadémián, ezért ősszel nem láttam játszani a Kozármisleny csapatát. A keretünk összetétele még képlékeny, de ha kialakul, akkor meglátjuk, min kell változtatnunk. De előbb meg kell ismernem a csapatot és a játékosokat.

Eddig csak egy érkező

A PMFC-vel kezdte a téli felkészülést a Kozármislenyből visszatért Nagy József és Fröhlich Roland, illetve minden bizonnyal Márton Gábor vezetőedzővel megy Koller Krisztián és Marko Bjelanovics. Miután korábban Tányéros Ádám és Gadó Gábor is távozott az NB II-es együttestől, és a Pápáról visszatért Fellai József érkezett, hamarosan erősítés után kell néznie a baranyai kiscsapat vezetőségének.

Olvasói sztorik