NB II

A sikeredző nélkül is megmutatnák

Az NB II-es válogatottba is meghívót kapott Kovács Tamás, aki szerint sajnálhatja a csapat, hogy Márton Gábor távozott, de tavasszal is folytatnák a sikerszériát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kiválóan zárta az őszi idényt, és a harmadik helyen telel az NB II Nyugati-csoportjában a Kozármisleny SE csapata. Ennek ismeretében egyáltalán nem meglepő, hogy a másodosztály válogatottjába meghívták Kovács Tamást. A 22 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a behívásáról, Márton Gábor vezetőedző távozásáról, és a csapat tavaszi céljairól is.

– Milyen érzés, hogy ön is utazhat Törökországba az NB II-es válogatottal?
– Természetesen hatalmas megtiszteltetés, hogy behívót kaptam, hiszen korábban nem voltam tagja semmilyen válogatottnak, még utánpótlásban sem – kezdte a pécsi születésű Kovács Tamás, aki korábban a Videoton Puskás Akadémia csapatában is megfordult. – Azonban túl nagy jelentőséget mégse tulajdonítanék neki. Nem ez volt életem legjobban sikerült fél szezonja, akadt ennél már sokkal jobb is. Persze, az edzőtábor mindenképpen pozitív lesz számomra, új játékosokkal edzeni, egy melegebb éghajlaton. Örülök, hogy tagja lehetek a keretnek.

– Mennyire bánják, hogy az eddigi sikeredző, Márton Gábor távozott a csapattól?
– Az egész csapat nevében kijelenthetem, hogy nagyon bánjuk. Nagyon jó edzőnek tartom, egy ideje mondjuk már a levegőben lógott, hogy távozni fog, lehetett rá számítani. Persze, bízunk benne, hogy a PMFC élén is olyan sikeres lesz, mint Kozármislenyben volt.

– Ugyanakkor ez egy hatalmas lehetőség is önöknek, hogy néhány játékost az NB I-es csapatba áthívjon…
– A lehetőség eddig is megvolt számunkra, de most ez valóban megsokszorozódott, hiszen ő még jobban ismeri a játékosokat. Mondjuk, néhányan közülünk már a Pécsnél kezdik a felkészülést, szóval már van is ennek kézzel fogható jele.

– Az őszi szezont remekül zárták, a harmadik helyen telelnek. Ennek tükrében mik a célok a tavaszra?
– Igazából mi már megszoktuk, hogy minden fél idény előtt átalakul a csapat, így célokat nem is nagyon szoktunk megfogalmazni. De másodikak voltunk már, most a harmadik helyen állunk, akkor lehetnénk mondjuk elsők, akár. Persze a lényeg, hogy minél több meccset megnyerjünk, aztán majd a végelszámolásnál meglátjuk, ez mire lesz elegendő.

Olvasói sztorik