NB I

Miért tizenkettedik a Kecskemét?

„A KTE-nél engedik és kérik azt a futballt, ami a régi magyar virtust jellemzi.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Téli szünet van az OTP Bank Ligában, a csapatok túl vannak a bajnoki szezon felén, plusz két fordulón. A meccsmentes hónapok az értékelés, a számvetés időszakát jelentik. A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán is elkészítette csapatokra, klubokra lebontott visszapillantóját, amelynek tizenkettedik fejezetében a korábbi Magyar Kupa-győztes Kecskemét szerepel.

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano

12. helyezett

17 mérkőzés

5 győzelem

5 döntetlen

7 vereség

Gólok: 21-26

20 pont

A Kecskemét tizenkettedik helyezésére sokan felkapták a fejüket, hiszen a közelmúltbeli Magyar Kupa-győztesről, a magyar futball – Paks melletti – felemelkedő csapatáról beszélünk. Nem csak az eredményeket, a gólokat, a pontokat, az edzőváltásokat, hanem a mutatott játékot nézve is elég nagy a visszaesés. Azt lehetett hallani, hogy az anyagi háttér rendeződött, ehhez képest tényleg nem túl kiemelkedő a KTE teljesítménye. Ennek több külső oka is lehet.

Tomiszlav Szivicsnek volt egy korszaka, amelyet a támadófutball, a szerb játékosok behozatala és a kupagyőzelem jellemzett, de azóta a keret kicserélődött. Jött Török László, aki az utánpótlás koordinátora volt. A fiatalok felhozásával és meglepően jó eredményekkel mutatkozott be, aztán valami megtört, és zuhanórepülésbe kezdett az együttes. A vezetők egy ideig keresgéltek, aztán Horváth Ferenc érkezett a kispadra. A jó rajt során látszott, hogy valamit változtatott, de hogy pontosan mit, azt igazán csak a belső emberek tudják. Támadóbb, agresszívebb lett a játék, és a csapat elfelejtette azokat a negatív jeleket, amelyek korábban elé hamar elő jöttek. Ezek mentális problémák voltak, hiszen a játékosok feladtak meccseket…

Horváth Ferenc tehetséges fiatalember, akinek az első sikerszériában érezhető volt a szerepe, de amikor nem jöttek az eredmények, rosszul kommunikált. Cukrot szopogatva a bírókat tette felelőssé, pedig sejteni lehetett, hogy a Kecskemét nem fogja végigverni a magyar mezőnyt. Anyagi problémákról ismét hallani, ettől függetlenül a keret alkalmas arra, hogy jó felkészülés után mindenképpen jobb tavasz produkáljon, ha az edző összekapja a csapatát. A szakma és nyilván a helyi vezetőség is ezt várja.

Előrefelé jól néznek ki, de védekezésben láttam negatív dolgokat. Gyorsabb lett a játékuk, és picit látványosabb is. Engedik és kérik azt a futballt, ami a régi magyar virtust jellemzi. Az állomány adott ehhez, hiszen vannak, akik tudnak építkezni, akik képesek a játékot színezni. A megfelelő határokon belüli jó agresszivitás jellemzi a KTE-t a pályán, tehát a mutatott játék az utóbbi hónapokban javuló, bár a tizenkettedik hely azt mutatja, még sincs minden rendben.

Feltétlenül jobb tavaszt kellene produkálnia a csapatnak, ha csak nem igaz a szóbeszéd, miszerint anyagilag visszaesett a klub. Vannak kiemelkedő NB I-es játékosok, és az edző személye is adott, ennek ellenére hagyott kívánnivalót maga után az őszi produkciójuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik