NB I

Litsingi távozik Kecskemétről

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskeméti TE és a cseh FK Teplice megállapodott a kongói támadó átigazolásáról, aki már átesett az orvosi vizsgálaton és aláírta szerződését is – áll a KTE honlapján.

Francis Litsingi 2008 nyarán került Kecskemétre, négy és fél szezon alatt 113 NB I-es mérkőzésen viselte a KTE mezét. Ő lett a klub történetének első játékosa, aki elérte a 100 meccses álomhatárt az élvonalban, és jelenleg is klubrekordernek számít a lejátszott mérkőzések terén. Litsingi ősszel hat gólt jegyzett a bajnokságban és összesen 29 találatig jutott kecskeméti időszaka során, ami szintén rekord, de kivette részét a kupamenetelésből is.

A cseh klub jelenlegi edzője az a Zdenek Scasny, aki akkor éppen a Debrecen edzője volt, és Litsingi akkori jó teljesítményének is hála, szorgalmazta a játékos megszerzését. A magyar klub a transzfer megkötésekor azt is figyelembe vette, hogy Litsingi szerződéséből már csak fél év volt hátra, így a KTE hosszú távú jövője érdekében döntött a játékos értékesítése mellett, akiért a Teplice kitűnő ajánlatot tett.

Olvasói sztorik