NB I

A Kecskemét szolgálatában

Török László lemondása óta a KTE szakmai igazgatójaként dolgozik, és semmilyen edzői felkérés esetén nem váltana.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szeptember közepén mondott le a KTE-Phoenix Mecano vezetőedzői posztjáról Török László. A korábbi tréner a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy továbbra is a kecskeméti klub alkalmazásában áll, szakmai igazgatóként az együttes akadémiáját is ő vezeti.

– Továbbra is a klub alkalmazásában állok. Hároméves szerződés köt a Kecskeméthez, aminek természetesen nagyon örülök, hiszen helyi ember vagyok, nem kell utazgatnom azért, hogy valahol munkám legyen – kezdte a Rangadó megkeresésére a szakember. – Szakmai igazgatóként tevékenykedek, ez magában foglalja a csapatokat és az edzőket az U8-tól az U19-ig. A szakmai munkát irányítom, és az akadémiát vezetem, tehát van feladatom bőven. Szeretem ezt csinálni, és nem is új dolog számomra, a felnőtt csapat mellett is felügyeltem ezt a részt. Igaz, hogy nem tudtam ekkora hatékonysággal teljesíteni, hiszen az első csapat nagy százalékban elvitte a figyelmemet. Jelenleg az egységes képzés kidolgozásán munkálkodunk, aminek az alapjait már ezen a héten le is fektettük.

– Hogyan gondol vissza arra az eredményes tavaszra, és a kevésbé remek őszre, amikor ön volt a KTE vezetőedzője?
– Én inkább egységesen beszélnék az egészről. A tavaszhoz képest jelentősen kicserélődött nyáron a csapat kerete, de inkább úgy fogalmaznék, hogy az alapcsapat alakult át teljesen. Tavasszal olyan koncepció volt, hogy keretszűkítés és fiatalok bevetése, ez jól is működött. Ezt a koncepciót kicsit megváltoztattuk, igazoltunk játékosokat. Próbáltunk olyan teljesítmény nyújtani, mint korábban, sajnos ez nem sikerült különböző okok miatt. Későn, és különböző erőnléti állapotban érkeztek az új játékosok. Ebből kialakult egy átlagtól eltérő, nagyon bő keret, amire azt mondom, hogy már nem is volt egészséges. Mindig idő kell ahhoz, hogy egy csapat összekovácsolódjon, vagy legalábbis meglegyen az a rendszer, amiben tud játszani. Itt szinte minden héten változtattunk a játékrendszeren, a felálláson, a csapatösszetételen. A bajnokság eleje főleg kísérletezésekkel telt el. Abszolút nem magyarázkodni szeretnék, én annak is örülök, amit akkor elvégeztünk. Úgy gondolom, hogy ebben a csapatban egyértelműen több van, ez a félév most már elment arra, hogy kialakuljon egy összkép, nyilván már Horváth Ferencben is. Innentől kezdve már az ő feladata, hogyan formálja tovább a gárdát.

– Lenne valami, amit másképp csinálna?
– Igen, lenne néhány dolog, amit másképp csinálnék. A megállapodástól indulnék ki, ott már teljesen máshogy döntenék a folyamatos munkával kapcsolatban.

– Miben játszik mást a csapat, amióta nem ön áll az élén?
– Ez nem egy könnyű kérdés. Nyilvánvalóan egy más szemléletet, egy másik stílust képvisel az új edző, esetleg másfajta edzések is vannak. Egy edzőváltás általában jól jön a játékosoknak, tiszta lappal indul mindenki. Nálam eltelt egy időszak, amikor megismertem minden játékost, és felraktam mindenkit egy bizonyos polcra. Ehhez a polchoz én nem nagyon nyúlok, ha pedig jön egy új edző, akkor a játékosok fellélegezhetnek. Ilyenkor felszabadultabb mindenki, hiszen megvan az esély, hogy újra beverekedjék magukat a csapatba.

– Az új trénerrel, Horváth Ferenccel jó viszonyban vannak?
– Ferivel együtt végeztük a pro licences képzést, jó kapcsolatot ápolunk. Egyáltalán nincs bennem semmiféle tüske, sőt örülök, hogy ő van itt, én pedig végezhetem a korábbi feladatomat.

– Felkérés esetén vállalna munkát más NB I-es vagy NB II-es együttesnél?
– Az az igazság, hogy a mai futballban a munkavállalást vidéken jól meg kell gondolni. Egy NB I-es klubnál dolgozom elég komoly beosztásban. Nem hinném, hogy ezt megérné lecserélni bármilyen első vagy másodosztályú együttesre. Tisztelem a klubomat, és becsülöm az elképzeléseiket, amelyeket a kereteinken belül próbálok megvalósítani.

Olvasói sztorik