Hírek

Koncepció mentén, eredményesen

Mi a fontos Kecskeméten? Stílusos alapcsapat, csökkenő költségek, nyolc fiatal játékos beépítése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Győzelem a Diósgyőr ellen, aztán vereség Debrecenben, egy olyan meccsen, amelyen a játék képe alapján reálisan legalább egy pont járt volna a vesztesnek… Utána hazai kudarc a Pécs ellenében. Nehéz volt eldönteni, valójában milyen formában van tavasszal a Kecskeméti TE, de az alföldiek az elmúlt napokban csattanós választ adtak a költői kérdésre, hiszen előbb 4-1-re nyertek a Honvéd otthonában, majd egy 4-0-s sikerrel a Ligakupa elődöntőjének első meccsén megszakították a Debrecen 36 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát!

Török László, a kecskemétiek szakmai igazgatója a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a téli szünetben tíz játékosuk távozott az első keretből, mégis megmaradt a csapat stílusa, csökkentek a költségek, és beépültek a tehetséges fiatalok. Ez jelenleg éppen hatodik-hetedik helyet ér számukra a bajnokságban, de akkor sem lesznek elkenődve, ha ebből végül csak tízedik lesz.

– A szerdai taktika kidolgozásánál a 2-1-re elvesztett idegenbeli bajnoki meccs tanulságaiból indultak ki?
– Abból indultunk ki, hogy a Debrecen egy jó csapat, hiszen bármilyen sorozatról beszélünk, a legjobb négy közé senki nem juthat be véletlenül – mondta a Rangadó megkeresésére Török László. – Azzal nem foglalkoztunk, hogy a DVSC több sorozatban is érintett, csak a saját játékunkra koncentráltunk, és arra, hogy ne kapjunk gólt, illetve a kapu előtt pontosak legyünk, hiszen helyzetink mindig vannak. Komoly tartásunk lesz Debrecenben is, mert bár tetemes előnyre tettünk szert, ott is magabiztos játékot kell produkálnunk.

– Hazai pályán játszhatják a döntőt, ez is motivációs tényező lehetett…
– A mérkőzés előtt is mondtam, hogy szeretnénk egy teltházas Ligakupa-döntőt játszani, tehát a hazai rendezés okvetlenül pluszmotivációt jelent. A DVSC-nek igen bő kerete van, minden posztra két-három olyan emberrel rendelkezik, aki az első osztályban kerettag, és az ő produkciójuknak ugyanolyannak kell lennie, mintha a kezdőcsapatról lenne szó. Nem mondom, hogy tartalékosan álltak fel, mert nem akarom ezzel csökkenteni a sikerünk értékét, inkább úgy fogalmaznék, hogy az NB I-es keretből az eddig kevesebb lehetőséghez jutók játszottak.

– Remek formában van mostanság a KTE, minek köszönhető ez a kiváló időszak?
– Nem egy meccsben gondolkozunk, van egy koncepciónk, amelynek része a költségcsökkentés, és a fiatalok folyamatos, nem drasztikus beépítése is. Megmaradt egy jó alapcsapatunk, ebbe próbáljuk beépíteni nyolc saját nevelésű fiatalunkat. A remek Honvéd-mérkőzés után a Debrecen elleni is négy gólt lőttünk, és a két találkozón mindössze egyet kaptunk. Úgy látom, valamiféle stílusa, tartása kezd kialakulni a Kecskemétnek, ami a szakmai felkészítő stábnak is nagyban köszönhető.

– A Kecskemét a bajnoki tabella szerint egy stabil középcsapat, de ez a kifejezés a lagymatag középszerűséget juttatja a szurkolók eszébe, ami a KTE-re mostanság egyáltalán nem jellemző!
– A magyar NB I-ben a hatodik és a tizenkettedik hely között hatalmas, százmilliós különbségek vannak. Tíz játékosunk távozott az első keretből, de megmaradt a csapat stílusa, és beépültek a fiatalok. Ez jelenleg éppen hatodik-hetedik helyet ér, de nem leszünk elkenődve, ha ebből végül csak tízedik lesz. Sokan távoztak, a költségek csökkentek, és nyolc fiatalt beépítünk, most ez a legfontosabb!

– Hétvégi ellenfelük, a Haladás legutóbb a Ferencváros ellen bizonyította, hogy szintén jó formában van!
– A Haladás nagyon jó csapat, tavasszal még nem is kapott ki. Jó játékosállománya van, náluk is minden posztra megvan a két ember. A kulcsjátékosaik mérkőzéseket tudnak eldönteni, és a kezdőcsapaton kívüliek is jók, a kispadról beállva sokat hozzá tudnak tenni az összteljesítményhez. Sokkal jobb helyezésre érdemesek annál, ahol most állnak a tabellán, tehát véleményem szerint két jó csapat, hasonló stílus találkozik majd. Hazai pályán a szurkolóinkat szeretnénk ismét megörvendeztetni. Nem vagyunk elszállva attól, hogy sikeres hét van mögöttünk, tudjuk helyén kezelni ezt a két szép győzelmet, és a mai naptól csak a Haladás elleni meccsre koncentrálunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik